marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

HTC ustvarja super računalnik s pomočjo androidnih mobilnikov


HTC Power To Give

25.02.2014
Objavil: Dare Gliha

HTC je predstavil HTC Power To Give, iniciativo, ki si prizadeva ustvariti super računalnik, ki bo izkoriščal neizkoriščene procesne moči pametnih telefonov Android.

Trenutno je projekt v beta fazi. HTC Power To Give si prizadeva, da bi spodbudil lastnike pametnih telefonov, da bi dovolili uporabo neizkoriščene procesorske moči in tako pomagali preko računalniških platform odgovoriti na nekaj največjih vprašanj družbe. Iskali bi odgovore, kot so boj proti raku, AIDS-u, Alzheimerjevi bolezni, kako zagotoviti pitno vodo za vsakega otroka in raziskave za iskanje zunajzemeljskega življenja. so se lotili s prostovoljnimi računalniškimi platformami.

Uporabniki Androidovih pametnih telefonov bodo lahko s prostovoljno priključitvijo projektu omogočili ključno podporo raziskavam na področju medicine, znanosti in ekologije. Projekt HTC Power To Give je bil razvit s pomočjo partnerstva z dr. Davidom Andersonom iz Univerze v Kaliforniji, Berkeley. Projekt bo podpiral največjo prostovoljno svetovno računalniško iniciativo in izkoristil moč globalnega omrežja uporabnikov pametnih telefonov.

Moč v številkah
Milijon pametnih telefonov HTC One, ki delujejo v projektu HTC Power To Give, bi lahko zagotovili podobno procesorsko moč kot eden od 30 svetovnih super računalnikov (PetaFLOP). Slednje bi lahko močno skrajšalo razvojne cikle za organizacije, ki bi sicer potrebovale več let za analizo takšne količine podatkov, da bi odkrila pomembna odkritja. Na primer, eden od dostopnih programov, ki je bil predstavljen, je IBM's World Community Grid, ki daje vsakemu priložnost za napredek v znanosti, tako da donira svoj računalnik, pametni telefon ali tablico v humanitarne raziskave. Do danes so prostovoljci v okviru projekta World Community Grid prispevali za kar 900.000 raziskovalnih let, ki bi jih drugače znanstveniki potrebovali za doseganje vrhunskih odkritij.

Neomejene priložnosti za prihodnost
Cher Wang, predsednica HTC-ja je povedala: »Velikokrat smo že predstavili inovacije, ki so spremenile mobilno industrijo, ampak ta projekt bo našo vizijo postavil še korak dlje. S projektom HTC Power To Give želimo omogočiti, da lahko uporabniki neizkoriščeno moč procesorja svojega pametnega telefona namenijo projektom, ki imajo možnosti za spremembe v svetu.«

»HTC Power To Give bo podpiral največjo svetovno prostovoljno računalniško iniciativo. Vpliv, ki ga bo imel ta projekt, bo tekom let postal ogromen,« je poudaril dr. David Anderson, izumitelj pri Shared computing Initiative BOINC, Univerza v Kaliforniji, Berkeley.

Cher Wangova je dodala: »Razpravljali smo o vplivu, ki ga lahko omogoči že milijon HTC Power To Give pametnih telefonov, kljub temu da analitiki ocenjujejo, da je bilo v letu 2013 poslanih več kot 780 milijonov Androidovih telefonov. Predstavljate si razliko, ki bi jo lahko ustvarili za prihodnost naših otrok, če bi le del teh Android uporabnikov bilo sposobno preusmeriti del neuporabljene procesorske moči za pomoč, da bi pomagali najti odgovore na vprašanja, ki se dotikajo vseh nas.«

Enostavna nastavitev in uporaba
Ko uporabnik pametnega telefona prenese iz trgovine Google Play® aplikacijo HTC Power To Give, lahko izbere raziskovalni program kateremu želi prispevati del procesorske moči telefona. Aplikacija HTC Power To Give deluje takrat, ko se telefon polni in je povezan na brezžično omrežje. Uporabnik tako omogoča ljudem, da spreminjajo svet, medtem ko sedijo za mizo ali se sproščajo doma.

Beta verzija aplikacije HTC Power To Give bo dostopna preko trgovine Google Play in bo sprva združljiva z družino HTC One telefonov, HTC Butterfly in HTC Butterfly S. Družba HTC načrtuje, da bo aplikacija po šestih mesecih poskusne dobe dostopna tudi za druge uporabnike Android pametnih telefonov.

HTC Power To Give je nastal v sodelovanju z dr. Davidom Andersonom, izumiteljem pri Shared computing Initiative BOINC, Univerza v Kaliforniji, Berkeley in Fearlessly Frank, Global Brand Consultancy.

fotografije
HTC Power To Give
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki