marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

HTC poslovni rezultati drugega četrtletja 2014

Deli z ostalimi

04.08.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Korporacija HTC, vodilno podjetje na področju mobilnih inovacij in dizajna v svetovnem merilu, je včeraj objavila konsolidirane poslovne rezultate za drugo finančno četrtletje leta 2014, ki se je zaključilo s 30. junijem.

Ključne številke:
• 65,1 milijarda tajvanskih dolarjev četrtletnega prihodka
• 2,3 milijarde tajvanskih dolarjev dobička oz. 2,74 tajvanskih dolarjev na delnico
• 22,2 % bruto marža in 3,7 % operativna marža

HTC je k rentabilnosti povrnil prodajni zagon modelov HTC One (M8), HTC One mini 2 in Desire 816 po vsem svetu. V ZDA HTC One (M8) še naprej navdušuje tržišče, saj je na voljo pri vseh največjih štirih mobilnih operaterjih, v Evropi pa je HTC One mini 2 s svojo kompaktnejšo obliko razširil izkušnjo najboljšega v svojem razredu, modela HTC One (M8).Tudi znamka HTC Desire je prinesla nezanemarljiv donos, ki izhaja iz uspeha modela Desire 816.

»Kot kažejo poslovni rezultati tega četrtletja, se še naprej izboljšujemo na vseh področjih svojega posla, hkrati pa gradimo na neverjetnem navdušenju okoli trenutne linije proizvodov,« je dejal izvršni direktor v podjetju HTC, Peter Chou. »To dobičkonosno četrtletje je pozitiven korak, ki je rezultat naše osredotočenosti, da z modelom HTC One (M8) svetu zagotovimo najboljši možni pametni telefon, s HTC One mini 2 in linijo Desire pa razširimo ponudbo.«

Modela HTC One (M8) in Desire 816 sta nadaljevala svojo prevlado v Tajvanu, HTC pa se je prvič uvrstil na prvo mesto tako po številu kot po vrednosti enot na tržišču. Na Kitajskem in v Indiji so zabeležili stabilen prodajni zagon, ki je rezultat dodelanega portfelja izdelkov na izjemno hitro rastočem tržišču.

HTC-jeve izredne zmogljivosti na področju dizajna in tehnike še naprej navdušujejo. HTC One (M8) in etui za HTC Dot View sta namreč junija prejela zlato medaljo v kategoriji Dizajn in inovacije na sejmu Computex d&i Awards, ki sta ga organizirala Tajvanski svet za razvoj zunanjega trgovanja (TAITRA) in Mednarodni forum Design (iF).

Napovedi za tretje četrtletje leta 2014

HTC napoveduje naslednje smernice za tekoče četrtletje:
• Pričakovan dohodek naj bi se gibal med 42 in 47 milijardami tajvanskih dolarjev
• Pričakovana bruto marža naj bi se gibala med 22,50 % in 23 %
• Pričakovan donos delnice naj bi se gibal med 0,05 in 0,69 tajvanskega dolarja

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki