marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

HTC poslovni rezultati drugega četrtletja 2014


04.08.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Korporacija HTC, vodilno podjetje na področju mobilnih inovacij in dizajna v svetovnem merilu, je včeraj objavila konsolidirane poslovne rezultate za drugo finančno četrtletje leta 2014, ki se je zaključilo s 30. junijem.

Ključne številke:
• 65,1 milijarda tajvanskih dolarjev četrtletnega prihodka
• 2,3 milijarde tajvanskih dolarjev dobička oz. 2,74 tajvanskih dolarjev na delnico
• 22,2 % bruto marža in 3,7 % operativna marža

HTC je k rentabilnosti povrnil prodajni zagon modelov HTC One (M8), HTC One mini 2 in Desire 816 po vsem svetu. V ZDA HTC One (M8) še naprej navdušuje tržišče, saj je na voljo pri vseh največjih štirih mobilnih operaterjih, v Evropi pa je HTC One mini 2 s svojo kompaktnejšo obliko razširil izkušnjo najboljšega v svojem razredu, modela HTC One (M8).Tudi znamka HTC Desire je prinesla nezanemarljiv donos, ki izhaja iz uspeha modela Desire 816.

»Kot kažejo poslovni rezultati tega četrtletja, se še naprej izboljšujemo na vseh področjih svojega posla, hkrati pa gradimo na neverjetnem navdušenju okoli trenutne linije proizvodov,« je dejal izvršni direktor v podjetju HTC, Peter Chou. »To dobičkonosno četrtletje je pozitiven korak, ki je rezultat naše osredotočenosti, da z modelom HTC One (M8) svetu zagotovimo najboljši možni pametni telefon, s HTC One mini 2 in linijo Desire pa razširimo ponudbo.«

Modela HTC One (M8) in Desire 816 sta nadaljevala svojo prevlado v Tajvanu, HTC pa se je prvič uvrstil na prvo mesto tako po številu kot po vrednosti enot na tržišču. Na Kitajskem in v Indiji so zabeležili stabilen prodajni zagon, ki je rezultat dodelanega portfelja izdelkov na izjemno hitro rastočem tržišču.

HTC-jeve izredne zmogljivosti na področju dizajna in tehnike še naprej navdušujejo. HTC One (M8) in etui za HTC Dot View sta namreč junija prejela zlato medaljo v kategoriji Dizajn in inovacije na sejmu Computex d&i Awards, ki sta ga organizirala Tajvanski svet za razvoj zunanjega trgovanja (TAITRA) in Mednarodni forum Design (iF).

Napovedi za tretje četrtletje leta 2014

HTC napoveduje naslednje smernice za tekoče četrtletje:
• Pričakovan dohodek naj bi se gibal med 42 in 47 milijardami tajvanskih dolarjev
• Pričakovana bruto marža naj bi se gibala med 22,50 % in 23 %
• Pričakovan donos delnice naj bi se gibal med 0,05 in 0,69 tajvanskega dolarja

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki