marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

HTC poslovni rezultati drugega četrtletja 2014

Deli z ostalimi

04.08.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Korporacija HTC, vodilno podjetje na področju mobilnih inovacij in dizajna v svetovnem merilu, je včeraj objavila konsolidirane poslovne rezultate za drugo finančno četrtletje leta 2014, ki se je zaključilo s 30. junijem.

Ključne številke:
• 65,1 milijarda tajvanskih dolarjev četrtletnega prihodka
• 2,3 milijarde tajvanskih dolarjev dobička oz. 2,74 tajvanskih dolarjev na delnico
• 22,2 % bruto marža in 3,7 % operativna marža

HTC je k rentabilnosti povrnil prodajni zagon modelov HTC One (M8), HTC One mini 2 in Desire 816 po vsem svetu. V ZDA HTC One (M8) še naprej navdušuje tržišče, saj je na voljo pri vseh največjih štirih mobilnih operaterjih, v Evropi pa je HTC One mini 2 s svojo kompaktnejšo obliko razširil izkušnjo najboljšega v svojem razredu, modela HTC One (M8).Tudi znamka HTC Desire je prinesla nezanemarljiv donos, ki izhaja iz uspeha modela Desire 816.

»Kot kažejo poslovni rezultati tega četrtletja, se še naprej izboljšujemo na vseh področjih svojega posla, hkrati pa gradimo na neverjetnem navdušenju okoli trenutne linije proizvodov,« je dejal izvršni direktor v podjetju HTC, Peter Chou. »To dobičkonosno četrtletje je pozitiven korak, ki je rezultat naše osredotočenosti, da z modelom HTC One (M8) svetu zagotovimo najboljši možni pametni telefon, s HTC One mini 2 in linijo Desire pa razširimo ponudbo.«

Modela HTC One (M8) in Desire 816 sta nadaljevala svojo prevlado v Tajvanu, HTC pa se je prvič uvrstil na prvo mesto tako po številu kot po vrednosti enot na tržišču. Na Kitajskem in v Indiji so zabeležili stabilen prodajni zagon, ki je rezultat dodelanega portfelja izdelkov na izjemno hitro rastočem tržišču.

HTC-jeve izredne zmogljivosti na področju dizajna in tehnike še naprej navdušujejo. HTC One (M8) in etui za HTC Dot View sta namreč junija prejela zlato medaljo v kategoriji Dizajn in inovacije na sejmu Computex d&i Awards, ki sta ga organizirala Tajvanski svet za razvoj zunanjega trgovanja (TAITRA) in Mednarodni forum Design (iF).

Napovedi za tretje četrtletje leta 2014

HTC napoveduje naslednje smernice za tekoče četrtletje:
• Pričakovan dohodek naj bi se gibal med 42 in 47 milijardami tajvanskih dolarjev
• Pričakovana bruto marža naj bi se gibala med 22,50 % in 23 %
• Pričakovan donos delnice naj bi se gibal med 0,05 in 0,69 tajvanskega dolarja

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki