marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

HTC je zagnal mobilno produkcijo s pomočjo zunanjega izvajalca

Deli z ostalimi

11.10.2007
Objavil: Borut Groboljšek

Po poročanju finančnega časopisa Valor Economico, je tajvanski proizvajalec mobilnih telefonov HTC (High Technology Corp) zagnal prvo produkcijo s pomočjo zunanjega izvajalca prek brazilske enote kanadskega proizvajalca elektronike Celestica.

Kot je povedal Cesar Keller, direktor HTC Latinska Amerika bo Celestina tovarna v Campini, država Sao Paolo, izdelovala mobilnike tako za brazilski kot sosednje trge. Operacije se je začela lani oktobra s pilotskim projektom in je prvi primer HTC-jeve proizvodnje izven Tajvana ali Kitajske.

Izmed devetih modelov, ki jih je HTC predvidel za Južno Ameriko, jih je sedem že narejenih v Braziliji. Sprva bodo naprave namenjene brazilskemu trgu, izvoz pa se bo začel v letu 2008.
HTC je specializiran za izdelavo pametnih telefonov na osnovi operacijskega sistema Windows Mobile. Keller je prepričan, da ta segment zavzema en odstotek od 30 milijonov, ki so jih v letu 2006 prodali v Južni Ameriki. Vodja pričakuje, da bo ta delež narasel na 1,5 do 2 % v letošnjem letu in na 3 do 4% v letu 2008.

Po Kellerjevih besedah v globalnem pogledu "outsourcing" ni njihova proizvajalska strategija, vendar je bila v primeru Južne Amerike najbolj smiselna. HTC naprave se v Braziliji prodajajo pod blagovno znamko Qtek. Globalna prodaja podjetja je v fiskalnem letu 2006 dosegla 3,2 milijarde ameriških dolarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki