marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

HTC Androidi dominirajo na otoku

Deli z ostalimi

05.10.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Po najnovejših podatkih podjetja ComScore, se več kot polovica mobilnikov z Android operacijskim sistemom ponaša z napisom HTC.

Pri ComScore so raziskali vsa večja evropska tržišča. Prodalo se je skoraj 20 milijonov android mobilnikov (Velika Britanija, Španija, Francija, Italija in Nemčija), Velika Britanija pa je z 6,3 milijona uporabniki največje tržišče.

Tajvansko podjetje HTC je tako prvo mesto osvojilo s kar 50,9 odstotki, drugo mesto pripada korejskemu Samsungu, ji je dosegel 21,6 odstotka. Na tretjem mestu je Sony Ericsson z 14,2 odstotki in na koncu sta še LG z 3,5 in Motorola z 2,1 odstotka.

V praksi pomeni, da so pri HTC-ju prodali preko 3,2 milijona mobilnikov, Samsung okoli 1,3 milijona in Sony Ericsson okoli 894.000, LG 220.000 in Motorola 132.000 kosov.

Zanimivi pa so podatki v drugih evropskih državah, v Franciji je Samsung z 42,3 odstotki na prvem mestu, prav tako so na vrhu v Italiji, Nemčiji in Španiji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki