marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

HMD Global zbral 100 milijonov dolarjev za nadaljnjo rast


23.05.2018
Objavil: Dare Gliha

Finski HMD Global, dom telefonov Nokia, je najavil, da je od različnih investitorjev zbral dodatnih 100 milijonov dolarjev, s katerimi bo povečal poslovanje in financiral rast družbe v drugem letu. Tokratni krog naložb je vodilo ženevsko podjetje Ginko Ventures preko Alpha Ginko Ltd., v sodelovanju z DMJ Asia Investment Opportunity Limited in Wonderful Stars Pte. Ltd., sicer hčerinskim podjetjem FIH Mobile Ltd.

Z najnovejšim krogom financiranja trenutna tržna vrednost podjetja HMD Global presega 1 milijardo ameriških dolarjev, kar ji daje status samoroga. HMD Global bo strateško vlagal v povečanje hitro rastočih poslovnih dejavnosti. V letu 2018 bo podjetje agresivno razširilo svoj portfelj pametnih telefonov Nokia in podvojilo doseganje kanalov na strateških trgih ter še naprej zagotavljalo inovacije tam, kjer so slednje najpomembnejše za potrošnike.

Florian Seiche, CEO HMD Global, pravi: »Navdušeni smo, da se nam bodo ti investitorji pridružili pri našem potovanju k novemu poglavju telefonov Nokia. Naša ambicija je zagotoviti odlične pametne telefone, ki navdušujejo naše oboževalce, hkrati pa ostajajo zvesti finskim koreninam in značilnostim, po katerih slovi blagovna znamka Nokia. Naš cilj je biti eden od najpomembnejših igralcev pametnih telefonov na svetu in naš dosedanji uspeh nam daje zaupanje, da nadaljujemo pot rasti v letu 2018 in naprej.«

Podjetje je v svojem prvem letu poslovanja (od ustanovitve 1. decembra 2016) dostavilo več kot 70 milijonov telefonov Nokia, prodajne aktivnosti so vključile več kot 80 držav, telefoni so aktivirani v 170 državah. Danes se telefoni Nokia prodajajo na več kot 250.000 prodajnih mestih po celem svetu in več kot 600 neposrednih trgovinskih partnerjev se zavezuje temu naslednjemu poglavju telefonov Nokia. V poslovnem letu 2017 je HMD Global ustvaril skupni prihodek v višini 1,8 milijard evrov (2,13 milijard dolarjev) in operativno izgubo v višini 65 milijonov evrov (77 milijonov dolarjev).

Oboževalci po vsem svetu so se na nove pametne telefone Nokia z Androidom odzvali z neverjetno strastjo, zavezanostjo in navdušenjem nad novim portfeljem. HMD je pripravljen, da ujame srca in misli naslednje generacije potrošnikov. Dve tretjini današnjih kupcev pametnih telefonov Nokia je starih manj kot 35 let. Štirje od petih kupcev priporočajo pametni telefon Nokia svojim prijateljem in družinskim članom. Spletno mesto Nokia.com/phones je od januarja 2017 zabeležilo več kot 150.000.000 obiskov.

Jean-Francois Baril, ustanovitelj in generalni direktor Ginko Ventures, član uprave HMD: »Ponosni smo, da prispevamo k naslednji fazi telefonov Nokia in uspešnemu bogatenju te investicije. Zame, kot nekoga, ki je bil dolgo povezan z znamko Nokia, je to potovanje zelo razburljivo. Na podlagi svojih korenin na Finskem je HMD Global izbral prilagodljivo strategijo, s katero vzpostavlja globalne odnose in sodelovanja z namenom, da doseže izjemno rast.«

Poleg svojega dolgoročnega strateškega partnerstva z Nokio in FIH je od kongresa MWC 2017 dalje finski start-up predstavil 16 novih naprav in globalnih partnerstev z imeni, kot sta Google in ZEISS. Na kongresu MWC 2018 je HMD Global oznanil, da bo postal glavni globalni partner za vodilni Googlov program za Android – Android One in posvetil celoten portfelj pametnih telefonov Nokia družini Android One.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki