marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Vsi na Hevreki!06

Deli z ostalimi

25.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj je svoja vrata odprla letošnja Hevreka!06, osrednji slovenski dogodek inovativnosti, znanosti in podjetništva. Prireditev se odvija v Cankarjevem domu, trajala pa bo do jutri, 26. oktobra 2006. Na Hevreki!06 lahko srečate raziskovalce, inovatorje, akademike, podjetnike, gospodarstvenike, predstavnike države in splošne javnosti.

Hevreka!06 se je pričela z otvoritvenim nagovorom predsednika programskega odbora prof. dr. Janeza Bešterja in generalnega direktorja Direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarstvo dr. Andreja Kitanovskega ob 10. uri na odprtem odru Hevreka!Telecentra.

Med najzanimivejšimi predavanji prvega dne so bila zagotovo predavanje priznanega angleškega strokovnjaka dr. Alexa Smeetsa o organiziranju inovativnega okolja in uglednega nemškega strokovnjaka dr. Christopha Horna o podjetniški miselnosti in delovanju. Poslovne uspehe in vlogo države bosta predstavila Japec Jakopin iz uspešnega inovativnega podjetja Seaway group in dr. Andrej Kitanovski.

Včeraj ob 16. uri je bila svečana otvoritev Hevreke!06 s častno govornico državno sekretarko mag. Andrijano Starina Kosem in podelitvijo nagrad prvim petim na izboru Slovenskega foruma inovacij.
Javne predstavitve invencij, inovacij, izumov in novih tehnoloških rešitev bodo popestrile dogajanje na odprtem odru Hevreka!Telecentra. Obiskovalci pa si lahko 50 najboljših, ki so bile izbrane na Slovenskem forumu inovacij, katerega naročnik je Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije, vse tri dni ogledujejo v Galeriji inovacij.

Danes, drugi dan prireditve, ki bo obarvana z infomacijsko komunikacijskimi tehnologijami in družbo znanja, se je Hevreka!06 pričela z nagovorom ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo prof. dr. Jureta Zupana. Ključne teze njegovega govora bodo pomen e-vključenosti za razvoj in raziskave, za razvoj sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij in za ustvarjanje novih delovnih mest. K temu bodo prispevala predavanja o Nacionalni strategiji e-izobraževanja, o varnem domu, o inteligentnem domu in informacijski varnosti.
Organizatorji Hevreke!06 želijo obiskovalce aktivno vključiti v dejavnosti festivala, čemur so namenjene moderirane razprave o družbi znanja in posledicah na študente ter o vplivu informacijsko komunikacijskih tehnologij v prihodnosti, ki jih pripravlja Tehnološka mreža ICT.

Tretji dan Hevreke bo v okviru Slovenskem forumu raziskav, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost dr. Franci Demšar, svečano razglasil 17 najboljših raziskovalnih skupin za leto 2005.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki