marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Vsi na Hevreki!06

Deli z ostalimi

25.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj je svoja vrata odprla letošnja Hevreka!06, osrednji slovenski dogodek inovativnosti, znanosti in podjetništva. Prireditev se odvija v Cankarjevem domu, trajala pa bo do jutri, 26. oktobra 2006. Na Hevreki!06 lahko srečate raziskovalce, inovatorje, akademike, podjetnike, gospodarstvenike, predstavnike države in splošne javnosti.

Hevreka!06 se je pričela z otvoritvenim nagovorom predsednika programskega odbora prof. dr. Janeza Bešterja in generalnega direktorja Direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarstvo dr. Andreja Kitanovskega ob 10. uri na odprtem odru Hevreka!Telecentra.

Med najzanimivejšimi predavanji prvega dne so bila zagotovo predavanje priznanega angleškega strokovnjaka dr. Alexa Smeetsa o organiziranju inovativnega okolja in uglednega nemškega strokovnjaka dr. Christopha Horna o podjetniški miselnosti in delovanju. Poslovne uspehe in vlogo države bosta predstavila Japec Jakopin iz uspešnega inovativnega podjetja Seaway group in dr. Andrej Kitanovski.

Včeraj ob 16. uri je bila svečana otvoritev Hevreke!06 s častno govornico državno sekretarko mag. Andrijano Starina Kosem in podelitvijo nagrad prvim petim na izboru Slovenskega foruma inovacij.
Javne predstavitve invencij, inovacij, izumov in novih tehnoloških rešitev bodo popestrile dogajanje na odprtem odru Hevreka!Telecentra. Obiskovalci pa si lahko 50 najboljših, ki so bile izbrane na Slovenskem forumu inovacij, katerega naročnik je Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije, vse tri dni ogledujejo v Galeriji inovacij.

Danes, drugi dan prireditve, ki bo obarvana z infomacijsko komunikacijskimi tehnologijami in družbo znanja, se je Hevreka!06 pričela z nagovorom ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo prof. dr. Jureta Zupana. Ključne teze njegovega govora bodo pomen e-vključenosti za razvoj in raziskave, za razvoj sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij in za ustvarjanje novih delovnih mest. K temu bodo prispevala predavanja o Nacionalni strategiji e-izobraževanja, o varnem domu, o inteligentnem domu in informacijski varnosti.
Organizatorji Hevreke!06 želijo obiskovalce aktivno vključiti v dejavnosti festivala, čemur so namenjene moderirane razprave o družbi znanja in posledicah na študente ter o vplivu informacijsko komunikacijskih tehnologij v prihodnosti, ki jih pripravlja Tehnološka mreža ICT.

Tretji dan Hevreke bo v okviru Slovenskem forumu raziskav, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost dr. Franci Demšar, svečano razglasil 17 najboljših raziskovalnih skupin za leto 2005.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki