marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Vsi na Hevreki!06

Deli z ostalimi

25.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj je svoja vrata odprla letošnja Hevreka!06, osrednji slovenski dogodek inovativnosti, znanosti in podjetništva. Prireditev se odvija v Cankarjevem domu, trajala pa bo do jutri, 26. oktobra 2006. Na Hevreki!06 lahko srečate raziskovalce, inovatorje, akademike, podjetnike, gospodarstvenike, predstavnike države in splošne javnosti.

Hevreka!06 se je pričela z otvoritvenim nagovorom predsednika programskega odbora prof. dr. Janeza Bešterja in generalnega direktorja Direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarstvo dr. Andreja Kitanovskega ob 10. uri na odprtem odru Hevreka!Telecentra.

Med najzanimivejšimi predavanji prvega dne so bila zagotovo predavanje priznanega angleškega strokovnjaka dr. Alexa Smeetsa o organiziranju inovativnega okolja in uglednega nemškega strokovnjaka dr. Christopha Horna o podjetniški miselnosti in delovanju. Poslovne uspehe in vlogo države bosta predstavila Japec Jakopin iz uspešnega inovativnega podjetja Seaway group in dr. Andrej Kitanovski.

Včeraj ob 16. uri je bila svečana otvoritev Hevreke!06 s častno govornico državno sekretarko mag. Andrijano Starina Kosem in podelitvijo nagrad prvim petim na izboru Slovenskega foruma inovacij.
Javne predstavitve invencij, inovacij, izumov in novih tehnoloških rešitev bodo popestrile dogajanje na odprtem odru Hevreka!Telecentra. Obiskovalci pa si lahko 50 najboljših, ki so bile izbrane na Slovenskem forumu inovacij, katerega naročnik je Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije, vse tri dni ogledujejo v Galeriji inovacij.

Danes, drugi dan prireditve, ki bo obarvana z infomacijsko komunikacijskimi tehnologijami in družbo znanja, se je Hevreka!06 pričela z nagovorom ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo prof. dr. Jureta Zupana. Ključne teze njegovega govora bodo pomen e-vključenosti za razvoj in raziskave, za razvoj sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij in za ustvarjanje novih delovnih mest. K temu bodo prispevala predavanja o Nacionalni strategiji e-izobraževanja, o varnem domu, o inteligentnem domu in informacijski varnosti.
Organizatorji Hevreke!06 želijo obiskovalce aktivno vključiti v dejavnosti festivala, čemur so namenjene moderirane razprave o družbi znanja in posledicah na študente ter o vplivu informacijsko komunikacijskih tehnologij v prihodnosti, ki jih pripravlja Tehnološka mreža ICT.

Tretji dan Hevreke bo v okviru Slovenskem forumu raziskav, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost dr. Franci Demšar, svečano razglasil 17 najboljših raziskovalnih skupin za leto 2005.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki