marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

GPS sprejemnik na SIM kartici

Deli z ostalimi

27.12.2008
Objavil: Aleš Poljak

Nemški izdelovalec SIM kartic Sagem Orga se je povezal s podjetjem BlueSky Positioning z namenom intergiracije GPS sprejemnika v SIM kartico.

Ideja je zelo dobra, saj bo omogočila tistim, ki v svojem mobilniku nimajo vgrajenega GPS sprejemnika, da bodo uporabljali GPS storitve. Mobilni operaterji bi lahko to posebno SIM kartico nudili v posebnih akcijah, ki bi privabile nove uporabnike ali na primer ponudili storitev, kjer bi starši lahko nadzirali lokacijo svojih otrok.

Osnovni namen A-GPS SIM kartice je, da bo zagotovila točne podatke o lokaciji mobilnega telefona reševalnim službam v primeru zasilnega klica na 112 v Evropi oziroma 911 v Združenih državah Amerike. Dodatno bo kartica podpirala tudi navigacijo, storitev ''poišči kraj ali osebo'' in še marsikaj drugega je izjavil prestavnik podjetja Sagem Orga.

Vprašanje je, kako dobro bo lahko tako majhen čip na SIM kartici opravljal svoje delo. A glede na to, da je to A-GPS čip, mu bodo v pomoč tudi mobilni oddajniki in bi morala biti zanesljivost zadovoljiva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki