marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Glavne praznične prodajne uspešnice

Deli z ostalimi

17.12.2015
Objavil: Thomas Bergant

Slovenski potrošniki bodo za praznične nakupe zabavne elektronike porabili povprečno okoli 140 evrov. V priljubljeni kategoriji računalnikov, TV-sprejemnikov in telefonov pa bodo porabili tudi do 500 evrov, kaže anketa med največjimi slovenskimi prodajalci elektronike Big Bang, EnaA.com in Mimovrste.

V primerjavi z lanskim letom se poraba letos ne bo bistveno povečala. »Med darili, vrednimi več kot 200 evrov, prevladujejo TV-sprejemniki, tablični računalniki, igralne konzole in prenosniki. Nekateri kupci se odločijo tudi za kombinirane prenosnike, pri katerih je mogoče odstraniti zaslon in jih spremeniti v tablice. Nova uspešnica bodo zagotovo tudi nosljive naprave. V kategoriji do 200 evrov pa so najbolj priljubljeni mali gospodinjski aparati in aparati za osebno nego. Zastopana bo tudi dodatna oprema za računalnike, kot so tipkovnice, slušalke in računalniške igre same,« je povedal Pavel Svoboda, Intelov predstavnik za odnose z javnostmi v Srednji in Vzhodni Evropi.

»Ženske najbolj pogosto prejmejo male gospodinjske aparate in aparate za osebno nego,« je povedal Tilen Kosmač iz podjetja Mimovrste. »Moški v času obdarovanja prejemajo TV-sprejemnike, prenosnike, računalniško opremo, pametne telefone in izdelke za šport,« je pojasnila Tanja Kranjc iz podjetja Big Bang. »Najstniki lahko med darili pričakujejo tablične računalnike, prenosnike, pametne telefone, različne računalniške dodatke ali palice za selfije,« je povedala Monika Šimec iz podjetja EnaA.com. Vsi trije prodajalci elektronike pa se strinjajo, da pri darilih za otroke prednjačijo izdelki, kot so pametni telefoni, tablični računalniki in igralne konzole.

Pomanjkanje idej in navdiha za božična darila
Evropejce pri izbiri pravega darila najbolj ovira pomanjkanje idej, manj pa se pritožujejo glede pomanjkanja denarja. »Večina (55 %) se strinja, da je najtežja stvar pri božičnem nakupovanju prav izbira pravega darila. Pomanjkanje zamisli je tako bistveno bolj pogosta težava kot pomanjkanje denarja (37 %) ali pomanjkanje časa (8 %). Božični čas zna biti precej obremenjujoč za družinski proračun, vendar glede na raziskavo večina Evropejcev za darila zapravlja bolj skrbno. Tako ni presenetljivo, da si 71 odstotkov vprašanih določi najvišji proračun za nakup daril. Kljub dobrim nameram pa tretjina (31 %) še vedno porabi več sredstev, kot so sprva načrtovali,« je dejal Pavel Svoboda iz podjetja Intel, ki je lani naročilo raziskavo o božičnih nakupovalnih navadah Evropejcev. Raziskava je bila izvedena med 10.042 posamezniki iz 10 evropskih držav (Češka, Francija, Nemčija, Italija, Nizozemska, Poljska, Rusija, Španija, Švedska in Združeno kraljestvo).

Nakupovalna mrzlica doseže vrhunec v tretjem tednu decembra
Praznični nakupi so v polnem zamahu, so potrdili prodajalci. Kupci začnejo praznična darila kupovati že konec oktobra, vendar sedaj število nakupov narašča vsak dan, tako da nakupovanje doseže vrhunec v tretjem tednu decembra.

Po podatkih Intelove raziskave 12 odstotkov Evropejcev božične nakupe opravlja skozi celo leto in tako prihranijo denar ter se izognejo gneči v trgovinah. Če glavnino božičnih nakupov opravite decembra, pa sodite v večino (62 %), ki z nakupi počaka do prazničnega meseca. Na ta način občutimo praznično vzdušje in najdemo navdih za nakup daril. Tudi zaradi spletnega naročanja je božično nakupovanje lahko veliko lažje. Glede na Intelovo raziskavo bo tretjina (35 %) nakupov božičnih daril opravljena prek spleta, 60 odstotkov pa v trgovinah.

Letošnje uspešnice po izkušnjah slovenskih prodajalcev elektronike

ZA MOŠKE: Moški si želijo zmogljive računalnike, TV-sprejemnike in športno opremo. Za darila bodo najverjetneje prejeli pametne in športne ure, elektronske brivnike, električno orodje in fotografsko opremo.

ZA ŽENSKE: Ženske bodo najverjetneje obdarjene z malimi gospodinjskimi aparati in aparati za osebno nego. Prejele pa bodo tudi pametne telefone in zapestnice za beleženje športne aktivnosti. Darila zanje bodo še vedno vključevala tudi kozmetične izdelke, še posebej parfume.

ZA OTROKE: Otroci bodo pod jelko našli tablične računalnike, mobilne telefone, igralne konzole in igre ter igrače na daljinsko upravljanje.

ZA NAJSTNIKE: Najstniki se lahko veselijo prenosnikov, tabličnih računalnikov, pametnih telefonov, zvočnih postaj, palic za selfije, slušalk, zvočnikov, mišk za igre ali športnih kamer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki