marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

članki

Glasovne mobilne komunikacije v dobi interneta

Deli z ostalimi

27.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Na srečanju Enterprise Mobility Day (Dan poslovne mobilnosti) je družba Nokia še potrdila svojo zavezanost k spodbujanju popularnosti poslovne mobilnosti preko izpolnjevanja potreb poslovnih uporabnikov in managerjev.

Družba je predstavila poslovni pametni telefon Nokia E51, najnovejšo pridobitev portfelja Nokia Eseries in ga prikazala v kontekstu enotnih mobilnih komunikacij Nokia in njene strategije za razširitev mobilnosti v sistem standardiziranih komunikacij.

Na tiskovni konference na dogodku je Antti Vasara, član uprave Oddelka za mobilne naprave pri poslovni skupini Enterprise Solutions spregovoril o človeških in poslovnih trendih, ki poganjajo potrebo po mobilnosti in svetovnem spletu kot njihovemu skupnem imenovalcu. Vasara je dejal, da postaja meja med zasebno in poslovno uporabo mobilne tehnologije vedno bolj zabrisana ter da zahteve uporabnikov še nadalje poganjajo inovacije in sprejem mobilne tehnologije. Nokia uresničuje svojo vizijo mobilnega sveta v katerem imajo poslovni uporabniki možnost enako preproste mobilnosti v svojem poslovnem življenju, kot jo imajo v svojih zasebnih življenjih. Še zmeraj pa je razlika med izpolnjevanjem potreb končnih uporabnikov in doseganjem dokazljivih poslovnih koristi v zgodovini omejevala bolj strateški sprejem mobilnih rešitev s strani podjetij.

Z uporabo nove Nokia E51 in ostalih naprav iz palete Nokia Eseries, ki delujejo v dvojnem načinu in podpirajo širokopasovno mobilno in brezžično LAN (WLAN) povezljivost, lahko tako uporabniki na primer doživijo zmogljivost ene naprave, s katero lahko zadovoljijo vse svoje potrebe po osebni in poslovni komunikaciji ter obenem okusijo prednosti enotnih fiksnih in mobilnih komunikacij. Naprave Nokia Eseries, kot so Nokia E51, Nokia E61i, Nokia E65 in Nokia E90 Communicator, so optimizirane za celostno vključevanje v sisteme poslovne telefonije s pomočjo enotnih komunikacijskih rešitev Nokia Mobile Unified Communications, kot sta Nokia Intellisync Call Connect za sisteme Cisco in Nokia Intellisync Call Connect za sisteme Alcatel. Te rešitve uporabnikom omogočajo okusiti prednosti upravljanja z vsemi svojimi komunikacijami - vključno z funkcijami namiznih telefonov, kot so klicanje internih številk, zadržanje in prenos klica ter konferenčni klici - iz ene same mobilne naprave. Te rešitve mobilnim uporabnikom omogočajo izkoristiti prednosti čim manjših stroškov preko preusmeritev s pomočjo podjetja PBX, preko katerega lahko za klice uporabljajo omrežja WLAN ter tako zmanjšajo skupne stroške mesečnih klicev in mednarodnih tarif.

Nokia E51 je del portfelja naprav Nokia Eseries, ki so optimizirane za poslovanje in ki podpirajo mobilne strategije podjetij preko zaščite njihovih investicij v mobilnost zaposlenih. Nokia E51 se pridružuje modelom Nokia E90 Communicator, Nokia E61i in Nokia E65 ter poslovnim uporabnikom omogoča da sodelujejo, komunicirajo in poslujejo iz svojih pisarn ali ob delu od doma ali na poti - in jim obenem pomaga ohranjati stik z zasebnim življenjem.

Kombinacija naprav Nokia Eseries, mobilne platforme Nokia Intellisync in enotnih komunikacijskih rešitev Nokia Mobile Unified Communications bistveno povečuje potencial podjetij za doseganje novih nivojev produktivnosti in konkurenčne prednosti. Mobilnim operaterjem, ponudnikom storitev in sistemskim integratorjem pa ponuja priložnost za razširitev števila naročnikov in povečanje sprejemanja tehnologije.

Ob tem, da je Nokia vodilni proizvajalec glasovnih rešitev, je podjetje končnim uporabnikom in podjetjem vseh velikosti še nadalje širilo razpon svoje storitve za prejem elektronske pošte na mobilnih telefonih preko programske opreme Nokia Intellisync Mobile Suite. Trenutno več kot 40 operaterjev po celem svetu uporablja Nokia Intellisync Mobile Suite, s katero svojim strankam omogočajo rešitve elektronske pošte. Na storitev je naročenih več kot 3,6 milijona uporabnikov. Nokia Intellisync Mobile Suite omogoča različne načine uporabe - za požarnim zidom, gostovanje ali prosto za vse - s katerimi izpolnjuje različne poslovne potrebe.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki