marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

General Mobile, nov proizvajalec mobilnikov

Deli z ostalimi

15.03.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Družba General Mobile je relativno nova družba na trgu mobilnih telefonov, letos pa so na CeBIT-u predstavili 7 novih modelov mobilnih telefonov. Nekateri izmed omenjenih mobilnih telefonov so že na voljo pri nemških operaterjih, nekateri pa bodo kmalu.

Novi mobilniki, katere so predstavili na sejmu CeBIT, se ne ponašajo z najnovejšo tehnologijo in najkvalitetnejšimi materiali, so pa cenovno ugodni in ponujajo alternativno izbiro navadnim mobilnikom, saj ponujajo nekatere posebne funkcije in novosti. Tako večina mobilnikov družbe General Mobile ponuja možnost hkratne uporabe dveh SIM kartic istočasno v enem mobilnem telefonu, saj imajo vgrajena dva ločena radijska dela. Kar nekaj mobilnikov družbe General Mobile pa ponuja tudi 2 vgrajeni bluetooth vezji, sicer ne vem zakaj, vendar škoditi ne more.

Družba General Mobile je predstavila tudi dve novosti, katere bi si želeli tudi vidnejši izdelovalci mobilnih telefonov. Na trg bodo v kratkem ponudili video očala, katera se povežejo z mobilnikom in uporabniku prikazujejo zaslonsko sliko, uporabniku pa se zdi, kot bi gledal v 17 palčni monitor. Slika je res nekoliko zrnata, a novost je dobrodošla in ogled filma na mobilnem telefonu bo dobil nove razsežnosti. Druga novost pa je GSM ura, ki sliši na ime GM500 in deluje kot samostojen mobilni telefon ter ponuja vse standardne funkcije le-tega.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki