marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

GARMIN na tradicionalnem srečanju predstavil novosti za leto 2011


06.12.2010
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Geoset, ekskluzivni zastopnik prodajnega programa GARMIN za Slovenijo, je pripravil tradicionalno srečanje z mediji in prodajalci. Predstavljeni so bili dosežki preteklega leta, novosti na področju cestne navigacije, razvoj kartografije, napredek na področju ročnih GPS ter navtičnih naprav, prvi slovenski tekmovalni portal Garmin izziv in prihodnji projekti.

Geoset, d.o.o., vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav, je na današnjem srečanju predstavilo poslovne rezultate za leto 2010. Podjetje beleži zelo dobro prodajo večjih navtičnih sistemov, ohranili so tržni delež pri cestnih navigacijskih napravah, kljub trendu upadanja v številu prodanih navigacijskih naprav. Istočasno pa se povečuje tržni delež v segmentu športnih naprav. Sicer podjetje beleži 15-odstotni padec prometa, a se lahko pohvali o dobri rasti dobička. Geoset tako ostaja še naprej vodilno podjetje na področju navtičnih, cestnih, športnih naprav v Sloveniji, kar je tudi dolgoročni cilj družbe. V Sloveniji letos beležijo že 130 tisoč uporabnikov Garmin naprav.

Na področju cestnih navigaciji pričakujejo trend prodaje naprav s širokim zaslonom, občutljivim na dotik, ki sledijo dizajnerskim trendom po svetu (najnovejša serija nüvi 37xx). Nüvi serije 37xx, novost letošnjega leta, potrjuje trend s prejemom Red dot design award, prestižne nagrade za oblikovanje. Predstavili so tudi novosti s področja kartografije s poudarkom na City Navigator Evropa NT V2011.30, ki je na voljo od 11. novembra. Letošnja zanimivost pa je prav gotovo tudi Astro 220, GPS naprava namenjena sledenju psov. Ta omogoča sledenje do 10 psov hkrati v dometu do 8 km. V sklopu celovite navtične ponudbe pa so predstavili mehanski avtopilot namenjen jadrnicam, nov HD radar ter novo serijo Fishfinder Echo. Le-to zaznamuje nov dizajn, prenovljena tehnologija spremljanja tarč (HD-ID), 100W – 500W moči sonarja in dober doseg v morski vodi od 91 m – 213 m.

Strategija podjetja tudi v prihodnjem delovanju sledi željam množice športnikov, katerim želijo približati in kar najbolje prilagoditi široko paleto športnih GPS naprav. Garmin tako združuje športne navdušence tudi preko portala Garmin Connect, ki deluje na globalni ravni in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Na portalu je registriranih že več kot milijon članov, beležijo pa mesečno rast v višini 50.000 članov. Z letošnjim letom je aktiven tudi prvi slovenski tekmovalni portal Garmin izziv, spletna družabna platforma, ki služi interakciji med rekreativci, športnimi navdušenci in člani Garmin ekipe. Med slednjimi lahko opazimo številne znane obraze iz sveta športa in tudi medijske scene: Anja Križnik Tomažin, Miro Kregar, Katja Višnar, Matic Romšak, Jaroslav Kovačič, Anica Živko in Nejc Žnidarčič.

Jure Mohorič, direktor podjetja Geoset: »V tekočem letu smo ohranili tržni delež, popestrili pa smo tudi našo celostno ponudbo. Zadovoljni smo, da smo kljub kriznemu obdobju uspeli zadržati uspešne prodajne rezultate in ne nazadnje celotno ekipo naših zaposlenih. Vse večji poudarek namenjamo spektru naših storitev, kjer so vse pomembnejše GPS ročne in športne naprave. Te so vse bolj priljubljen pripomoček ljubiteljev športa. Ponosni smo tudi na dejstvo, da smo edini dobavitelj GPS naprav s spletno stranjo v slovenščini ter da svojim strankam nudimo kvaliteten poprodajni servis in tehnično podporo. Veliko vlagamo v izobraževanja za končne uporabnike tako na teoretični kot tudi praktični ravni, kar nam omogoča da smo skupaj z našimi uporabniki vselej v koraku s časom in sodobnimi trendi.«

Tradicionalnega srečanja družbe Geoset se je udeležil tudi Branko Krašovec, direktor sektorja za trženje pri Vzajemni, ki je pozdravil medsebojno sodelovanje družb: »S skupnimi nastopi želimo vzpostaviti zavedanje o odgovornosti posameznika za lastno zdravje in okrepiti zavest o pomenu gibanja in športa. Skupaj z Garminom bomo v prihodnje organizirali dogodke in prireditve, na katerih bodo udeleženci lahko testirali naprave za merjenje srčnega utripa Garmin, obenem pa bomo predstavili opremo za rekreacijo in šport.«

Vrhunsko kvaliteto Garmin naprav dokazuje tudi priljubljenost le-teh med znanimi slovenskimi športniki, kot so Miran Stanovnik, Gorazd Penko, Nejc Žnidarčič, Matic Romšak, Nejc Kuhar, Miro Kregar, Anže Šenk, Anica Živko, Alenka Novak in Urša Pintar, ki so bili tudi gostje današnjega srečanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki