marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Foxconn sklenil poravnavo za smrt zaposlenega

Deli z ostalimi

10.08.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Pred nekaj dnevi smo poročali o samomoru mladega Sun Danyonga. Razlog je bil izguba iPhonovega prototipa. Podjetje zaposlenega (Foxconn Technology Group) bo tako izplačalo njegovi družini denarno odškodnino.

Fant bi moral poslati iPhone v ZDA k matičnemu podjetju Apple Inc, ker američani namreč sodelujejo s podjetjem Foxconn. Zlobni jeziki pravijo, da je bil Sun pretepen s strani varnostnikov že v tajvanskem podjetju, vendar so te govorice že zanikali.

Sunov samomor pa povzroča nezaželjeno pozornost ameriškemu podjetju, še posebej njihovi skrivni politiki pred velikimi predstavitvami družine izdelkov in nadgradenj. Podjetje Apple je tudi nenehna tarča raznih novinarjev, zvestih uporabnikov ter konkurence. Vsi želijo že pred izdajo videti, kaj bo "priromalo" na plano.

Foxconnovi uradniki v Taipeiju so dejali, da bodo Sunovim staršem plačali vsoto v znesku 52.600,00 ameriških dolarjev in še dodatnih doživljenskih 4.386,00 dolarjev vsako leto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki