marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Flash Lite 3 tudi na mobilnih napravah

Deli z ostalimi

19.10.2007
Objavil: Dušan Kodila

Pri Adobe System so nedavno objavili novico, da je na razpolago Adobe Flash Lite 3 aplikacija. Ta nam omogoča predvajanje Flash videa ter prikaz dinamičnih spletnih vsebin na mobilnih napravah.

Ponudniki kot NTT DoCoMo in Nokia načrtujejo integracijo Flash Lite v bodoče modele mobilnikov. Adobe pričakuje, da bo do leta 2010 na voljo že več kot milijardo mobilnih naprav zmožnih predvajana flash vsebin.

»Flash Lite 3 in podpora video vsebinam je zelo velik korak približevanju osebnih računalnikov mobilnim napravam in je neizbežen pri nadaljnjem razvoju brezžične komunikacije« je povedal Al Ramadan, podpredsednik za mobilne naprave pri podjetju Adobe. »Uporabniki mobilnih naprav že danes posegajo po mobilnikih, ki temeljijo na flash uporabniških vmesnikih in aplikacijah, saj je na tržišču že nekaj predstavnikov (LG Prada, LG Chocolate, Samsung D900). Flash Lite 3 nam bo omogočal privlačnejše, bogatejše izkušnje zabavnih vsebin na mobilnih napravah,« je še dodal.

Forum Nokia je v tesnem sodelovanju s podjetjem Adobe ustanovil novo skupnost, ki bo nudila flash razvijalcem in oblikovalcem potrebna orodja, da približajo njihove proizvode čim večjemu krogu mobilnih uporabnikov. Ponosni smo na sodelovanje s podjetjem Adobe, saj nam omogoča da nadaljujemo začrtano pot ponuditi našim uporabnikom najboljše večpredstavnostne izkušnje na naših mobilnih napravah,« je povedal podpredsednik Foruma Nokia, Lee Epting.

Z Flash Lite 3 lahko našim kupcem ponudimo bogate vsebine, kot so video zapis ali animirana zvonjenja, obenem pa nam omogoča nov način uporabe večpredstavnostnih vsebin. Adobe Flash lite deluje na Symbianu S60 druge in tretje izdaje, na Qualcomm BREW 2.x/3.x in Microsoft Windows Mobile 5. Aplikacija je že na voljo za ponudnike mobilnih storitev, kot tudi za proizvajalce mobilnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki