marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Flash Lite 3 tudi na mobilnih napravah

Deli z ostalimi

19.10.2007
Objavil: Dušan Kodila

Pri Adobe System so nedavno objavili novico, da je na razpolago Adobe Flash Lite 3 aplikacija. Ta nam omogoča predvajanje Flash videa ter prikaz dinamičnih spletnih vsebin na mobilnih napravah.

Ponudniki kot NTT DoCoMo in Nokia načrtujejo integracijo Flash Lite v bodoče modele mobilnikov. Adobe pričakuje, da bo do leta 2010 na voljo že več kot milijardo mobilnih naprav zmožnih predvajana flash vsebin.

»Flash Lite 3 in podpora video vsebinam je zelo velik korak približevanju osebnih računalnikov mobilnim napravam in je neizbežen pri nadaljnjem razvoju brezžične komunikacije« je povedal Al Ramadan, podpredsednik za mobilne naprave pri podjetju Adobe. »Uporabniki mobilnih naprav že danes posegajo po mobilnikih, ki temeljijo na flash uporabniških vmesnikih in aplikacijah, saj je na tržišču že nekaj predstavnikov (LG Prada, LG Chocolate, Samsung D900). Flash Lite 3 nam bo omogočal privlačnejše, bogatejše izkušnje zabavnih vsebin na mobilnih napravah,« je še dodal.

Forum Nokia je v tesnem sodelovanju s podjetjem Adobe ustanovil novo skupnost, ki bo nudila flash razvijalcem in oblikovalcem potrebna orodja, da približajo njihove proizvode čim večjemu krogu mobilnih uporabnikov. Ponosni smo na sodelovanje s podjetjem Adobe, saj nam omogoča da nadaljujemo začrtano pot ponuditi našim uporabnikom najboljše večpredstavnostne izkušnje na naših mobilnih napravah,« je povedal podpredsednik Foruma Nokia, Lee Epting.

Z Flash Lite 3 lahko našim kupcem ponudimo bogate vsebine, kot so video zapis ali animirana zvonjenja, obenem pa nam omogoča nov način uporabe večpredstavnostnih vsebin. Adobe Flash lite deluje na Symbianu S60 druge in tretje izdaje, na Qualcomm BREW 2.x/3.x in Microsoft Windows Mobile 5. Aplikacija je že na voljo za ponudnike mobilnih storitev, kot tudi za proizvajalce mobilnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki