marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Evropska premiera iPhonea

Deli z ostalimi

25.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Na novinarski konferenci, imenovani »Mum is no longer the word«, v Appleovi trgovini na ulici Regent Street v Londonu, je Steve Jobs povedal, da se bo iPhone v Evropi začel prodajati 9. novembra in sicer v Veliki Britaniji pri operaterju O2.

Prodajal se bo model z 8 GB prostora in podporo WiFi tehnologiji, kateri pa ne bo imel podpore 3G omrežju, saj naj bi ta močno skrajšala avtonomijo baterije. Podporo omrežjem tretje generacije naj bi Apple vključil v naslednji model iPhonea, ki bo izšel v letu 2008. 9. novembra pa se bo začela prodaja iPhonea, kateri bo enak modelu, ki se prodaja v ZDA, cena pa bo znašala okoli 390 evrov ob 18-mesečni vezavi k operaterju O2. Tako je cena za iPhone nekoliko višja kot v ZDA, a je obveznost do operaterja krajša za 6 mesecev.

Poleg začetka prodaje v Veliki Britaniji, se bo iPhone 9. novembra pričel prodajati tudi v Nemčiji pri operaterju T-Mobile po ceni 399 evrov ob dvoletni vezavi. Steve Jobs je na vprašanje, zakaj se niso odločili zgolj za enega ponudnika širom Evrope odgovoril: »Mislimo, da smo naredili najboljše odločitve ter izbrali najboljše operaterje na trgih, na katerih bomo prisotni«.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki