marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Ericsson prodal milijon GSM baznih postaj

Deli z ostalimi

19.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Ericsson je pred kratkim dosegel mejnik v GSM tehnologiji, saj je prodal svojo miljonto GSM bazno postajo. Od predstavitve tehnologije v letu 1991 je tako povezal preko 2,3 milijarde uporabnikov. Danes ima Ericsson svoje bazne postaje v več kot 100 državah, miljonta bazna postaja pa je bila prodana nigerijskemu operaterju MTN.

Od prodaje prve bazne postaje leta 1991 v Nemčiji, je Ericsson pospešeno prodrl kot vodilni proizvajalec baznih postaj. Povečano povpraševanje po GSM storitvah je doprineslo k temu, da je Ericsson prodal enako število baznih postaj med leti 2004 in 2007 kot med leti 1991 do 2003.

Število mobilnih uporabnikov po svetu narašča za okoli 40 milijonov mesečno v letu 2007. Več kot 10 milijonov mesečno je novih uporabnikov na Kitajskem in Indiji. Samo v Indiji trenutno Ericsson vsakih 15 minut namesti novo GSM bazno postajo. Zgornje podatke je posredovalo globalno GSM združenje GSMA (GSM Association).

Kurt Jofs, predsednik omrežnega oddelka pri Ericssonu je ob tem povedal: "Po 16ih letih prodaja GSM opreme ne upada. Pravzaprav pričakujemo, da bo leto 2007 že peto rekordno leto zapovrstjo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki