marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Ericsson prodal milijon GSM baznih postaj

Deli z ostalimi

19.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Ericsson je pred kratkim dosegel mejnik v GSM tehnologiji, saj je prodal svojo miljonto GSM bazno postajo. Od predstavitve tehnologije v letu 1991 je tako povezal preko 2,3 milijarde uporabnikov. Danes ima Ericsson svoje bazne postaje v več kot 100 državah, miljonta bazna postaja pa je bila prodana nigerijskemu operaterju MTN.

Od prodaje prve bazne postaje leta 1991 v Nemčiji, je Ericsson pospešeno prodrl kot vodilni proizvajalec baznih postaj. Povečano povpraševanje po GSM storitvah je doprineslo k temu, da je Ericsson prodal enako število baznih postaj med leti 2004 in 2007 kot med leti 1991 do 2003.

Število mobilnih uporabnikov po svetu narašča za okoli 40 milijonov mesečno v letu 2007. Več kot 10 milijonov mesečno je novih uporabnikov na Kitajskem in Indiji. Samo v Indiji trenutno Ericsson vsakih 15 minut namesti novo GSM bazno postajo. Zgornje podatke je posredovalo globalno GSM združenje GSMA (GSM Association).

Kurt Jofs, predsednik omrežnega oddelka pri Ericssonu je ob tem povedal: "Po 16ih letih prodaja GSM opreme ne upada. Pravzaprav pričakujemo, da bo leto 2007 že peto rekordno leto zapovrstjo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki