marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Ericsson prodal milijon GSM baznih postaj

Deli z ostalimi

19.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Ericsson je pred kratkim dosegel mejnik v GSM tehnologiji, saj je prodal svojo miljonto GSM bazno postajo. Od predstavitve tehnologije v letu 1991 je tako povezal preko 2,3 milijarde uporabnikov. Danes ima Ericsson svoje bazne postaje v več kot 100 državah, miljonta bazna postaja pa je bila prodana nigerijskemu operaterju MTN.

Od prodaje prve bazne postaje leta 1991 v Nemčiji, je Ericsson pospešeno prodrl kot vodilni proizvajalec baznih postaj. Povečano povpraševanje po GSM storitvah je doprineslo k temu, da je Ericsson prodal enako število baznih postaj med leti 2004 in 2007 kot med leti 1991 do 2003.

Število mobilnih uporabnikov po svetu narašča za okoli 40 milijonov mesečno v letu 2007. Več kot 10 milijonov mesečno je novih uporabnikov na Kitajskem in Indiji. Samo v Indiji trenutno Ericsson vsakih 15 minut namesti novo GSM bazno postajo. Zgornje podatke je posredovalo globalno GSM združenje GSMA (GSM Association).

Kurt Jofs, predsednik omrežnega oddelka pri Ericssonu je ob tem povedal: "Po 16ih letih prodaja GSM opreme ne upada. Pravzaprav pričakujemo, da bo leto 2007 že peto rekordno leto zapovrstjo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki