marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOnePlus 6 podira rekorde prodaje
15.06.2018

Pri OnePlus so razkrili, da so v manj kot enem mesecu uspeli prodati več kot milijon enot svojega najnovejšega pametnega telefona OnePlus 6. Natančneje, podjetje je to številko doseglo v 22-ih dneh.

slikaGoogle Street View avtomobil znova na slovenskih cestah
13.06.2018

To poletje bo Google Street View avtomobil znova obiskal Slovenijo s ciljem posodobitve lokalnih podatkov na zemljevidih Google Maps. Google tokrat želi, da Street View avtomobil pridobi posodobljene informacije o cestnih povezavah med mesti.

slikaApple zmanjšal naročilo za iPhone
11.06.2018

Apple je svojim dobaviteljem poslal zahtevo za zmanjšano proizvodnjo mobilnikov v letošnjem letu in sicer za 20 %. Pri podjetju so se odločiti igrati na varno noto po tem, ko so se ušteli pri količinah najdražjega iPhona X.

slikaKitajska preiskuje Samsung, Micron in SK Hynix
08.06.2018

Kitajski regulator je odprl preiskavo proti proizvajalcem pomnilniških čipov Samsungu, Micronu in SK Hynixu. Po navedbah časnika Wall Street Journal so vsa tri podjetja potrdila preiskavo, niso pa razkrila namena obiska preiskovalcev.

slikaApple predstavil iOS 12
06.06.2018

Apple je na letni konferenci WWDC predstavil novo generacijo operacijskega Sistema iOS 12. Nadgradnja bo na voljo jeseni, namestitev pa bo možna na vseh napravah, ki podpirajo že trenutno različico, torej tudi iPhone 5s.

slikaKupci Huaweija P20 in P20 Pro dobijo tudi premium servisni paket
04.06.2018

Konec marca je Huawei predstavil Huawei P20 in P20 Pro. Poleg dobrega fotoaparata pa se ta dva modela ponašata tudi s premium servisnim paketom, ki je na voljo povsem brezplačno vsem kupcem. V primeru poškodovanega zaslona ga bo Huawei zamenjal brez vprašanj ali dodatnih stroškov v obdobju treh mesecev od datuma nakupa.

članki

Več kot 175 milijonov Evropejcev pripravljenih na plačevanje z nosljivimi napravami

Deli z ostalimi

28.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Četrtina (24%) Evropejcev se po novih podatkih Mastercarda nadeja začetka uporabe brezstičnega plačevanja “tap and go” s pametno uro, zapestnico, obeskom za ključe ali drugimi nosljivimi napravami za plačevanje. Brezstično plačevanje s karticami Mastercard in Maestro se je lani povečalo za 145%. Ob tem uspehu lahko vidimo, da so mnogi Evropejci pripravljeni raziskovati nove načine plačevanja.

Te številke prihajajo ravno v času, ko je vodilna nizozemska banka ABN AMRO začela preizkušati plačevanje z nosljivimi napravami. Hkrati z nadaljevano rastjo brezstičnega plačevanja se zmanjšujejo tudi ovire. Najbolj se je zmanjšala zaskrbljenost glede prevar (-24%). Gledano po lokalnih trgih se je zaskrbljenost glede prevar najbolj zmanjšala na Nizozemskem (-41%), v Španiji (-33%) ter v Združenem kraljestvu (-31%), kar utrjuje zaupanje v Mastercardovo brezstično tehnologijo.

Banke po vsej Evropi sodelujejo z Mastercardom, da bi ponudile nove načine brezstičnega plačevanja. ABN AMRO je ena prvih bank, ki bo omogočila mednarodno plačevanje z nosljivo napravo, ki je vezana na transakcijski račun. V pilotnem projektu sodeluje 500 strank različnih starostnih skupin, ki bodo preizkušali kako je opravljati brezstična plačila s prstanom, uro, zapestnico ali obeskom za ključe. (Video prispevek o začetku pilotnega projekta si lahko ogledate tukaj.)

»Evropa je vodilna na svetu v brezstičnem plačevanju in njegov izjemen uspeh je ustvaril povpraševanje po še bolj priročnih načinih plačevanja,« je dejal Paolo Battiston, izvršni podpredsednik Digital Payments & Labs Europe pri Mastercardu. »Zaupanje kupcev v brezstično plačevanje je večje kot kdajkoli in kaže, da so uporabniki s preizkušanjem brezstičnega plačevanja s povezanimi napravami pripravljeni narediti še en korak naprej. Pilotni projekti, kot je ta na Nizozemskem, bodo potrošnike opolnomočili za digitalno ekonomijo.«

Mastercard nadaljuje sodelovanje s trgovci, da bi pomagal doseči pričakovanja glede plačevanja z nosljivimi napravami. V Evropi beležijo 42% rast števila prodajnih mest, ki sprejemajo brezstična plačila. Rezultat tega je, da je 38% vseh transakcij v trgovinah že brezstičnih. Nizozemska predstavlja odličen preizkusni poligon za plačevanje z nosljivimi napravami, saj že 80% terminalov v tej državi podpira brezstična plačila. Po podatkih ABN AMRO je že več kot 50% plačil na Nizozemskem opravljenih brezstično.

»Z jasnimi pričakovanji uporabnikov in novo tehnologijo, ki je na voljo danes, je prišel čas, da opustimo nepraktične načine plačevanja ter sprejmemo boljšo izkušnjo, ki jo omogoča plačevanje z nosljivimi napravami,« je dejala Yvonne Duits, produktna vodja za plačila pri ABN AMRO. »Prizadevamo si, da naredimo stvari za uporabnike priročne in vsakomur ponudimo način plačevanja, ki ustreza njegovim potrebam in željam. Ta pilotni projekt je dokaz za to.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki