marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple ukinil proizvodnjo iPhona 8 Plus pri Winstronu
21.03.2018

Iz Tajvana prihaja vest, da naj bi Apple prekinil proizvodnjo iPhonea 8 Plus v tovarni Wistrona v Kushanu na Kitajskem. Razlog naj bi bila uporaba neodobrenih komponent, ki so odporne na vodo in so bile pridobljene s strani necertificiranega dobavitelja.

slikaBroadcom ne bo kupil Qualcomma
19.03.2018

Broadcom je odstopil od ponudbe za nakup Qualcomma, vendar šele po aktu ameriškega predsednika, ki preprečuje kakršno koli združitev obeh podjetij, saj naj bi to ogrozilo nacionalno varnost.

slikaNapadalci se poslužujejo novih metod za ustvarjanje zaslužka
16.03.2018

Letno poročilo o razvoju zlonamerne programske opreme za mobilne naprave 'Mobile Malware Evolution' kaže, da so napadalci pri nekaterih družinah trojanskih konjev za ustvarjanje zaslužka začeli opirati na plačljiva kratka sporočila in druge plačljive mobilne storitve.

slikaVivo najavil Super HDR kamero z umetno inteligenco
14.03.2018

Vivo je najavil funkcijo Super HDR s podporo umetne inteligence, ki bo na voljo v njihovih prihajajočih telefonih. Njihov cilj je izboljšati HDR zmogljivosti in ob tem slike narediti bolj naravne.

slikaHuawei lani vložil največ patentov
12.03.2018

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

slikaUšle uradne slike Huaweijevih novincev P20, P20 Lite in P20 Pro
09.03.2018

Znano je, da bo Huawei svoje nove mobilnike P20, P20 Lite in P20 Pro predstavil 27. marca. Kitajskemu podjetju verjetno ne bo po godu, da je znani bloger Evan Blass včeraj objavil uradne novinarske slike njihovih novih modelov.

članki

Več kot 175 milijonov Evropejcev pripravljenih na plačevanje z nosljivimi napravami

Deli z ostalimi

28.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Četrtina (24%) Evropejcev se po novih podatkih Mastercarda nadeja začetka uporabe brezstičnega plačevanja “tap and go” s pametno uro, zapestnico, obeskom za ključe ali drugimi nosljivimi napravami za plačevanje. Brezstično plačevanje s karticami Mastercard in Maestro se je lani povečalo za 145%. Ob tem uspehu lahko vidimo, da so mnogi Evropejci pripravljeni raziskovati nove načine plačevanja.

Te številke prihajajo ravno v času, ko je vodilna nizozemska banka ABN AMRO začela preizkušati plačevanje z nosljivimi napravami. Hkrati z nadaljevano rastjo brezstičnega plačevanja se zmanjšujejo tudi ovire. Najbolj se je zmanjšala zaskrbljenost glede prevar (-24%). Gledano po lokalnih trgih se je zaskrbljenost glede prevar najbolj zmanjšala na Nizozemskem (-41%), v Španiji (-33%) ter v Združenem kraljestvu (-31%), kar utrjuje zaupanje v Mastercardovo brezstično tehnologijo.

Banke po vsej Evropi sodelujejo z Mastercardom, da bi ponudile nove načine brezstičnega plačevanja. ABN AMRO je ena prvih bank, ki bo omogočila mednarodno plačevanje z nosljivo napravo, ki je vezana na transakcijski račun. V pilotnem projektu sodeluje 500 strank različnih starostnih skupin, ki bodo preizkušali kako je opravljati brezstična plačila s prstanom, uro, zapestnico ali obeskom za ključe. (Video prispevek o začetku pilotnega projekta si lahko ogledate tukaj.)

»Evropa je vodilna na svetu v brezstičnem plačevanju in njegov izjemen uspeh je ustvaril povpraševanje po še bolj priročnih načinih plačevanja,« je dejal Paolo Battiston, izvršni podpredsednik Digital Payments & Labs Europe pri Mastercardu. »Zaupanje kupcev v brezstično plačevanje je večje kot kdajkoli in kaže, da so uporabniki s preizkušanjem brezstičnega plačevanja s povezanimi napravami pripravljeni narediti še en korak naprej. Pilotni projekti, kot je ta na Nizozemskem, bodo potrošnike opolnomočili za digitalno ekonomijo.«

Mastercard nadaljuje sodelovanje s trgovci, da bi pomagal doseči pričakovanja glede plačevanja z nosljivimi napravami. V Evropi beležijo 42% rast števila prodajnih mest, ki sprejemajo brezstična plačila. Rezultat tega je, da je 38% vseh transakcij v trgovinah že brezstičnih. Nizozemska predstavlja odličen preizkusni poligon za plačevanje z nosljivimi napravami, saj že 80% terminalov v tej državi podpira brezstična plačila. Po podatkih ABN AMRO je že več kot 50% plačil na Nizozemskem opravljenih brezstično.

»Z jasnimi pričakovanji uporabnikov in novo tehnologijo, ki je na voljo danes, je prišel čas, da opustimo nepraktične načine plačevanja ter sprejmemo boljšo izkušnjo, ki jo omogoča plačevanje z nosljivimi napravami,« je dejala Yvonne Duits, produktna vodja za plačila pri ABN AMRO. »Prizadevamo si, da naredimo stvari za uporabnike priročne in vsakomur ponudimo način plačevanja, ki ustreza njegovim potrebam in željam. Ta pilotni projekt je dokaz za to.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki