marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Družba HTC preoblikuje človeško domišljijo z navdihujočo navidezno resničnostjo


08.01.2016
Objavil: Dare Gliha

HTC je naznanil nove razvojne dosežke pri sistemu za navidezno resničnost Vive, ki predstavlja nov korak v smeri množične dostopnosti navidezne resničnosti. S sistemom Vive Pre HTC izpolnjuje obljubo o ustvarjanju celostne izkušnje, ki spreminja način, kako ljudje komunicirajo ter se zabavajo, učijo in izpopolnjujejo.

Vsaka komponenta je bila preoblikovana od temeljev navzgor, da bi prispevala k boljšim udobju, ergonomiji in delovanju. S ključnimi izboljšavami tako z vizualnega vidika kot v vsestranskosti sistem Vive Pre ustvarja svet brez omejitev.

»Ko smo pred desetimi meseci prvič predstavili sistem Vive, smo imeli ambiciozen cilj za vedno spremeniti temeljni način, kako ljudje komunicirajo in vstopajo v interakcije s svetom,« je povedala Cher Wang, predsednica družbe HTC, in dodala: »Od takrat je bil sistem Vive izjemno pozitivno sprejet s strani medijev, panožnih komentatorjev, uporabnikov ter stoterih partnerjev in znamk, s katerimi smo sodelovali pri zagotavljanju navdihujoče in dinamične vsebine navidezne resničnosti. Predolgo je bila obljuba za navidezno resničnost le malo več kot obljuba. Danes stojimo na pragu nove dobe. Sistem Vive ustvarja svet, kjer je edina omejitev človeška domišljija.«

Celostno doživljanje z novim naglavnim kompletom Vive Headset
Osvežen dizajn naglavnega kompleta Vive je bil izboljšan, da bi uporabniku ponudil večje udobje in s tem izboljšal občutek celostnega zaobjetja v virtualnih svetovih, ki jih ustvarja. Naglavni komplet je sedaj bolj kompakten in ima posodobljen dizajn trakov za boljšo stabilnost in ravnotežje. Izboljšan vizualni sistem s svetlejšim zaslonom in slikovnimi izboljšavami vodi v povečano jasnino in še bolj poglobljen občutek navzočnosti. Na notranji strani vložki iz zamenljive pene in nastavki za nos omogočajo, da se sistem Vive Pre varno in udobno prilega uporabniku. Sistem Vive Pre se lahko preprosto prilagodi, da ustreza različnim oblikam obraza, in je pri tem kompatibilen s številnimi korekcijskimi očali.

Integrirana kamera na sprednji strani združuje fizično in virtualno
Sistem Vive Pre elemente iz realnega sveta prinaša v sfero navidezne resničnosti. Novo razvita kamera na sprednji strani omogoča uporabniku, da lahko z vključevanjem fizičnih elementov v virtualni prostor znotraj in zunaj virtualnega sveta naredi več. To, da lahko sede, najde svojo pijačo in nadaljuje pogovor, ne da bi pri tem snel svoj naglavni komplet, je le začetek vsega, kar je mogoče.

Odličen nadzor
Celotno izkušnjo virtualne resničnosti zaokrožujejo krmilniki sistema Vive, ki so bili prenovljeni in okrepljeni s posodobljeno ergonomičnostjo in mehkejšimi robovi, večjim ravnotežje ter novimi hrapavimi gumbi in podlogami za oprijem za udobnejše držanje v rokah. Novi dvostopenjski sprožilec omogoča še bolj gladko interakcijo z objekti, povratne informacije, ki jih uporabniki začutijo na prstih, pa uporabniku sporočajo o njegovi interakciji z virtualnim svetom. Krmilnike za večjo moč odlikujejo integrirane litij-polimerne akumulatorske baterije z micro-USB polnjenjem, ki ob enkratnem polnjenju zagotavljajo štiri ure delovanja.

Prav tako je bila izpopolnjenja bazna postaja Vive. Odslej je bolj kompaktna, tišja in omogoča izboljšano sledenje.

Celostna rešitev
Sistem HTC Vive bo prva strojna oprema za navidezno resničnost, ki bo skladna s SteamVR. SteamVR sledenje in sistem Chaperone, ki ju je zasnovala družba Valve, sta optimizirana za uporabo s platformo Steam, ki je ena največjih spletnih platform za igre in programsko opremo za operacijske sisteme PC, Linux in Mac.

Oblikovanje panoge virtualne resničnosti
Vse od najave sistema Vive sta družbi HTC in Valve sodelovali s tisoči razvijalcev in partnerjev, da bi ustvarili vsebine virtualne resničnosti po širokem spektru sektorjev; vse od iger in zabave, do zdravja, avtomobilizma, trgovine in izobraževanja. HTC bo skupaj s 15 partnerji pri projektu Vive predstavljal aplikacije za virtualno resničnost na sejmu zabavne elektronike CES 2016, kjer bo predstavil potencial sveta brez omejitev v domišljiji. Vodilni proizvajalec avtomobilov Audi je ustvaril luksuzno maloprodajno izkušnjo, kjer lahko potrošniki raziskujejo virtualne modele avtomobilov, vključno z modelom Audi R8. Družba Dassault bo predstavila, kako podjetje razvija prihodnost oblikovanja izdelkov 3D v virtualni resničnosti. HTC bo na sejmu prav tako predstavil novo znamko za sistem Vive.

Družbi HTC in Valve z novim letom razvijalcem omogočata preizkušanje 7.000 sistemov Valve. Ta bo sicer za komercialno uporabo na voljo predvidoma aprila 2016.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki