marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Drugi dogodek Microsoftove NT konference 2014


15.01.2014
Objavil: Dare Gliha

V torek, 21. januarja, bo v ljubljanskem Cankarjevem domu potekal drugi dogodek Microsoftove NT konference 2014, osrednje slovenske tehnološke prireditve. Tudi tokrat bo IT-strokovnjakom in razvijalcem na voljo zanimiv program, posvečen najnovejšim izdelkom in rešitvam, največ pozornosti pa bomo namenili prihajajoči novi različici podatkovne platforme Microsoft SQL Server 2014.

Najpomembnejše novosti, ki jih prinaša SQL Server 2014, bodo predstavili uveljavljeni slovenski strokovnjaki z nazivom Most Valuable Professional. To so Dejan Sarka, ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL strežnikov in razvijalcev, Mladen Prajdić in Matija Lah. Domačim predavateljem se bo pridružil nizozemski svetovalec ter soustanovitelj in predsednik organizacije PASS Netherland Chapter André Kamman.

Program drugega dogodka NT konference 2014 bo zajel še hitro bližajoči se konec podpore za Windows Server 2003, poenotene komunikacije, novosti v platformi Windows Azure ter prednosti, ki jih prinašata operacijska sistema Windows 8.1 in Windows Phone 8 za poslovna okolja.

»SQL Server 2014, ki je od začetka zasnovan za povezovanje z oblakom in hibridna okolja, bo v podjetjih omogočil povsem nove možnosti uporabe z zmogljivo analitiko, vpogledi v realnem času in celovito podatkovno platformo. Zato smo prepričani, da bo predstavitev, ki jo bodo opravili najboljši slovenski strokovnjaki, deležna velikega zanimanja udeležencev,« je dejal Martin Pregl, programski vodja NT konference 2014. »Hkrati se bomo posvetili tudi izzivom, ki jih prinaša konec podpore za Windows Server 2003. Ker je ta izdelek še vedno prisoten na trgu, morajo uporabniki poznati tveganja in morebitne težave, ki se lahko pojavijo ob ukinitvi podpore. Skupaj z drugimi prav tako zanimivimi predavanji je pred nami ponovno dogodek, ki ga ne gre zamuditi.«

NT konferenca je največja slovenska tehnološka konferenca, na kateri se IT-strokovnjaki in razvijalci seznanjajo z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in trendi na področju informacijskih tehnologij. Prenovljeno NT konferenco prvič sestavljajo trije dogodki, in sicer dva enodnevna (10. oktober 2013 in 21. januar 2014) ter en dvodneven (9.–10. april 2014).

Udeleženci se lahko na NT konferenco 2014 prijavijo na spletni strani www.ntk.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki