marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Izvršni direktor HP na čelu Motorole

Deli z ostalimi

19.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

Hewlett-Packardov izvršni direktor Todd Bradley je bil imenovan kot najverjetnejši kandidat za prevzem Motorolinega oddelka za mobilne telefone, novico je objavil Wall Streat Journal, kot vire pa navaja ljudi, ki se spoznajo na te stvari. Časnik je še objavil, da sta na kratki listi kandidatov dva človeka in da so pogajanja trenutno v občutljivi fazi, kar pomeni, da gre za dogovarjanja o višini plače in lastništva delnic.

Gospod Bradly je medtem že povedal, da ne namerava zapustiti položaja pri Hewlett-Packardu. » Zelo sem zadovoljen s svojim trenutnim delovnim mestom in vsaj za zdaj ne načrtujem kakršnihkoli sprememb,« je povedal za časnik.

Sodeč po njegovi biografiji na spletni strani korporacije HP, je Todd Bradley trenutno na položaju podpredsednika HP Personal Systems Group, družbe ki ima okoli 28 milijard ameriških dolarjev letnega prihodka, vključuje pa raznoliko palet produktov: osebni računalniki, mobilne naprave, tehnične delovne postaje, digitalne televizije, naprave za shranjevanje podatkov in Internetne rešitve. Bradley je pri HP zadolžen za spodbujanje veleprodaje, tako preko komercialnih programov, kot tudi direktno za stranke, zadolžen pa je tudi za družbin strateški načrt prodora na rastoči mobilni trg.

Preden se je pridružil HP, je bil izvršni direktor pri podjetju palmOne.

Ob koncu naj še spomnimo, da je zgodaj lansko leto Motorolin predsednik oddelka mobilnih naprav odšel v Dell Computers, kjer je prevzel oddelek globalnega trženja. Od takrat dalje je Dell izgubljal tržni delež v primerjavi z HP in tako je sodeč po raziskavi Gartnerja konec lanskega leta HP, kot največji proizvajalec računalnikov prevzel Dell.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki