marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Defibrilator vgrajen v telefon

Deli z ostalimi

20.05.2008
Objavil: Igor Prešeren

Ste odvisni od mobilnega telefona? Imate šibko srce? Lahko ste oboje in še vedno pripravljeni na vse, če bo nenavadni patent za mobilni telefon - defibrilator odobren in izbran za množično proizvodnjo. Patentni urad je vedno kraj, kjer se najdejo nekatere najbolj nore in nenavadne stvaritve in najnovejši model mobilnega telefona,ki prihaja od tu je dobesedno pravi šok.

400.000

Kot je obrazloženo v patentni dokumentaciji, vsako leto v ZDA zaradi nenadnih srčnih zastojev umre okoli 400.000 ljudi. Če bi vsakdo s seboj nosil majhne mobilne defibrilatorje, bi bila ta številka lahko mnogo manjša.

Dva gumba na tipkovnici tako delujeta kot elektrodi, ko ju potrebujemo in pri TechRadarju so povsem prepričani da bosta elektrodi tako zavarovani da ne bo prišlo do nenadnih aktivacij naprave, ko bo uporabnik z njo samo telefoniral.

Dokler nekdo dejansko ne ustvari takšne naprave se še neda ugotoviti kolikšna bo cena takega pripomočka, zagotovo pa bo sapo (in srce) jemajoča.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki