marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Defibrilator vgrajen v telefon

Deli z ostalimi

20.05.2008
Objavil: Igor Prešeren

Ste odvisni od mobilnega telefona? Imate šibko srce? Lahko ste oboje in še vedno pripravljeni na vse, če bo nenavadni patent za mobilni telefon - defibrilator odobren in izbran za množično proizvodnjo. Patentni urad je vedno kraj, kjer se najdejo nekatere najbolj nore in nenavadne stvaritve in najnovejši model mobilnega telefona,ki prihaja od tu je dobesedno pravi šok.

400.000

Kot je obrazloženo v patentni dokumentaciji, vsako leto v ZDA zaradi nenadnih srčnih zastojev umre okoli 400.000 ljudi. Če bi vsakdo s seboj nosil majhne mobilne defibrilatorje, bi bila ta številka lahko mnogo manjša.

Dva gumba na tipkovnici tako delujeta kot elektrodi, ko ju potrebujemo in pri TechRadarju so povsem prepričani da bosta elektrodi tako zavarovani da ne bo prišlo do nenadnih aktivacij naprave, ko bo uporabnik z njo samo telefoniral.

Dokler nekdo dejansko ne ustvari takšne naprave se še neda ugotoviti kolikšna bo cena takega pripomočka, zagotovo pa bo sapo (in srce) jemajoča.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki