marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Četrtina uporabnikov ni seznanjena s tveganji mobilnih kibernetskih groženj

Deli z ostalimi

27.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Mobilne naprave so bolj priljubljene kot kdajkoli prej, vendar njihovi lastniki še vedno podcenjujejo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo pri njihovi uporabi. Raziskava, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, je pokazala, da 28 odstotkov uporabnikov ne pozna mobilne zlonamerne programske opreme ali o njej ve le malo, kar je v prid kibernetskim kriminalcem.

Raziskava je razkrila, da je v Evropi le 47 odstotkov pametnih telefonov in 61 odstotkov tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Android zaščitenih s protivirusno zaščito, medtem ko 31 odstotkov pametnih telefonov in 43 odstotkov tabličnih računalnikov ni zaščitenih niti z geslom. Tvegano vedenje uporabnikov naprav lahko izvira tudi iz dejstva, da jih kar 27 odstotkov ni seznanjenih z obstojem kibernetskih groženj, katerih tarča so mobilne naprave, 26 odstotkov pa se teh groženj zaveda, a zaradi njih niso v skrbeh.

Še bolj skrbi podatek, da 18 odstotkov vseh nezaščitenih pametnih telefonov Android na svetu vsebuje ravno tiste informacije, za katere si prizadevajo napadalci – kode PIN za bančne kartice, gesla za spletne bančne sisteme in druge finančne podatke. Pri tem 24 odstotkov vprašanih shranjuje gesla na družbena omrežja, v račune osebne ali službene e-pošte, navidezna zasebna omrežja (ang. VPN) in druge občutljive vire za shranjevanje podatkov. Čeprav uporabniki ne želijo nastavit varnostnega gesla, s katerim bi preprečili nepooblaščen dostop do naprav, pa na svoje pametne telefone še vedno shranjujejo osebna (49 %) in službena e-poštna sporočila (18 %) kot tudi podatke, za katere ne želijo, da so dostopni javnosti (10 %).

Med drugim je raziskava pokazala, da se uporabniki naprav z operacijskim sistemom Android pogosteje srečujejo s spletnimi grožnjami kot tisti z napravami s platformo Windows*. Uporabniki slednje so bolj osveščeni o nevarnostih, kar devet od desetih si jih tudi prizadeva za zagotovitev zaščite svojih naprav. V obdobju enega leta se je z nevarnimi aplikacijami soočilo 41 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov in 36 odstotkov lastnikov tabličnih računalnikov. Prav tako so uporabniki utrpeli vdor v svoje račune na spletnih storitvah prek pametnih telefonov (18 odstotkov) in tablic (24 odstotkov). Skupaj 31 odstotkov vseh naprav na različnih platformah je bilo v lanskem letu izpostavljenih nevarnostim zlonamernih aplikacij, vdorom v račune spletnih storitev (14 odstotkov) in finančnim kibernetskim napadom (43 odstotkov). Povprečne vrednosti o izpostavljenosti kibernetskim nevarnostim vseh naprav so tako nižje od tistih, ki veljalo zgolj za pametne telefone in tablice z operacijskim sistemom Android.

»Ni presenetljivo, da se uporabniki mobilnih telefonov vedno pogosteje soočajo s spletnimi grožnjami. Zaradi velikih zmožnosti naprav in široke uporabe so te namreč postale privlačne za napadalce. Da uporabniki ne bi postali žrtve prevar, priporočamo namestitev zaščite proti kibernetskim grožnjam in veliko previdnost pri shranjevanju občutljivih podatkov na mobilne naprave,« je povedal Victor Yablokov, vodja rešitev za mobilne naprave pri Kaspersky Labu.

Varnostna rešitev za naprave z operacijskim sistemom Android Kaspersky Internet Security ščiti pred znanimi in novimi mobilnimi grožnjami. Poleg zaščite pred zlonamerno programsko opremo in ribarjenjem vključuje še zaščito pred tatvinami in tehnologije za varovanje zasebnosti. Prednost varnostne rešitve je tudi v tem, da bistveno ne vpliva na delovanje operacijskega sistema in življenjsko dobo baterije.

Za zapolnitev vrzeli v znanju je Kaspersky Lab pripravil video o razvoju mobilnih nevarnosti. Dodatne informacije, vključno s podatki o mobilnih grožnjah, različnih vrstah groženj in načinih okužbe naprav je mogoče najti v poročilu »The Enemy on your Phone«, objavljenemu na spletni strani www.Securelist.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki