marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

CeBIT 2011 se začne že čez nekaj dni

Deli z ostalimi

23.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Letošnji CeBIT se bo dogajal od 1. do 5. marca v Hannovru. Tudi ekipa portala mobile.si bo tam, da si ogledamo novosti, ki so jih pripravili za letošnje leto. Žal je na temo mobilne telefonije vedno manj razstavljalcev, ker so se ti preusmerili predvsem na Mobile Wolrd Congress v Barceloni, ki se je pred nekaj dnevi zaključil, vseeno pa upamo, da bomo lahko videli kaj zanimivega. Naj za začetek navedemo samo nekaj zanimivosti:
- Leta 1970 je bil organiziran prvi "CeBIT", ki pa je bil le del druge prireditve in je potekal v največji hali 1 na Hannoverskem razstavišču, leta 1987 pa je bil prvič organiziran kot samostojna prireditev.
- Ime CeBIT je kratica za "Centrum für Büro und Informationstechnik" (Center for Office and Information Technology)

Kaj več pa kmalu, ko bomo pripravili poročilo s sejma.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki