marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Intel na CeBIT-u z novimi strežniškimi procesorji, procesorji Intel Atom in računalniki classmate PC


15.03.2010
Objavil: Thomas Bergant

Intel je na letošnji prireditvi CeBIT predstavil nove procesorske inovacije, vključno s procesorjem Nehalem-EX in procesorjem Westemere-EP, ki bosta na trgu na voljo konec tega četrtletja. Intel je prav tako predstavil tri nove procesorje Intel Atom, zasnovane posebej za vgradne aplikacije.

Predstavitev procesorjev Nehalem-EX in Westmere-EP
Intel je na CeBIT-u predstavil novo generacijo strežniških procesorjev Nehalem-EX, ki bo na trgu na voljo konec prvega četrtletja 2010. Procesorji, ki bodo na voljo z do 8 procesorskimi jedri in ki lahko sočasno obdelujejo do 16 niti, bodo postavili nov standard na področju računalniških zmogljivosti.
Intel je prav tako predstavil procesor Westmere-EP, prvi 32-nanometrski čip, ki bo prav tako na voljo konec prvega četrtletja. Strežniški procesor Westmere-EP ima 6 procesorskih jeder in neverjetne 1,17 milijarde tranzistorjev.

Sočasno s tem je Intel objavil tudi poročilo Intel IT Performance Report (http://www.intel.com/it/apr.htm), v katerem opisuje, kako upravlja izjemno rast količine podatkov, in vlogo, ki jo informacijske tehnologije igrajo pri kompleksnih procesih proizvodnje mikroprocesorjev. Za razvoj čipov, kot je strežniški procesor Westmere-EP, so namreč potrebne obsežne simulacije na ekstremno hitrih superračunalnikih. Brez visokozmogljivega računalništva bi bila takšna stopnja kompleksnosti ter tudi stroškovne učinkovitosti razvojnega in proizvodnega procesa nemogoče.

Novi procesorji za vgradne aplikacije
Na CeBIT-u je Intel uradno predstavil tri nove procesorje Intel Atom s 7-letno podporo življenjskemu ciklu, ki so namenjeni trgu vgradnih rešitev. Te procesorje – enojedrna N450 in D410 ter dvojedrni D510 – odlikuje integrirana napredna grafika in pomnilniški krmilnik, ki sta vgrajena neposredno v osrednjo procesno enoto, kar omogoča izboljšanje zmogljivosti in energijske učinkovitosti. Procesorji so povezani z vhodno/izhodnim krmilnikom Intel® 82801HM I/O Controller, ki je idealen za vgradne rešitve z 2 čipoma in ki zagotavlja bogate vhodno/izhodne zmogljivosti ter visoko prilagodljivost prek širokopasovnih vmesnikov, vključno s PCI Express, PCI, SATA in USB 2.0.

Trije novi procesorji so idealni za kompaktne, energijsko učinkovite industrijske aplikacije, digitalno upodabljanje in digitalno varnostno nadzorovanje.

Classmate PC
Intel je prav tako predstavil novo zasnovo preklopnih računalnikov classmate PC, ki združujejo tako privlačno obliko kot odpornost. Računalnike odlikujejo vse funkcije običajnih osebnih računalnikov, izboljšane zmožnosti za branje e-dokumentov, izboljšana zmogljivost ter energijsko varčna zasnova. Lokalni proizvajalci osebnih računalnikov naj bi po pričakovanju Intela novo zasnovo na trgu predstavili v drugem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki