marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Britanski uporabniki si ne zapomnijo svoje številke

Deli z ostalimi

03.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Skoraj tri četrtine britancev si ne more zapomniti niti pet številk svoje mobilne številke, vsaj glede na rezultate zadnje raziskave splentnega strežnika za sinhronizacijo, ZYB. Raziskava je še pokazala, da si na mobilnik v povprečju shranijo okoli 80 številk, le 69 % od teh uporabnikov pa si jih od shranjenih zapomnijo vsaj pet.

Raziskava je tudi pokazala, da si manj kot 59 % uporabnikov sinhronizira podatke v kakršni koli obliki, tu je všteto tudi zapisovanje številke na list papirja. Če upoštevamo dejstvo, da je vsako leto v Veliki Britaniji ukradenih ali izgubljenih okoli 2,5 milijona mobilnikov, je izguba podatkov s tem precej verjetna.

ZYB je podatke posredoval z lansiranjem svoje brezplačne storitve brezžične sinhronizacije v Veliki Britaniji, s katero mobilnim uporabnikom omogočajo hranjenje mobilnih številk ter ostalih podatkov na njihovih strežnikih. "Večina izmed nas si zapomni le majhen delež mobilnih številk, ki jih shranimo na mobilnik," je dejal Tommy Ahlers, predsednik ZYBa. "Zato ne preseneča dejstvo, da se ljudje najbolj bojijo izgube mobilnika," je še dodal.

Spletni strežnik za sinhronizacijo je na voljo na naslovu zyb.com, uporabite pa ga lahko tudi uporabniki v Sloveniji. Tako ne boste nikoli ostali brez vaših podatkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki