marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Boštjan Škufca Zaveršek je novi član uprave Si.mobila

Deli z ostalimi

10.10.2012
Objavil: Thomas Bergant

Boštjan Škufca Zaveršek, dosedanji direktor prodaje v Si.mobilu, je novi član Si.mobilove uprave. Njegovo poznavanje delovanja različnih področij podjetja mu daje celovit vpogled v delovanje Si.mobila, njegovo imenovanje pa je tudi potrditev uspešnega dela na področju razvoja sodelavcev. Kot član uprave bo Škufca Zaveršek odgovoren za finance, novo funkcijo pa bo prevzel 15. oktobra.

Boštjan Škufca Zaveršek bo 15. oktobra nasledil Milana Zaletela, ki odhaja v bolgarski Mobiltel. Svojo poslovno pot v Si.mobilu je Škufca Zaveršek začel kot študent. Po končanem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani se je v Si.mobilu tudi zaposlil, in sicer v računovodskem oddelku kot specialist za osnovna sredstva. Kariero je nadaljeval v oddelku kontrolinga, pozneje pa je opravljal še delo notranjega revizorja. Leta 2004 je postal vodja oddelka za izterjavo in preprečevanje zlorab. Ob delu je končal magistrski študij na Ekonomsko‑poslovni fakulteti v Mariboru, smer Poslovne finance in bančništvo. Dve leti je bil direktor sektorja financ. Od februarja 2010 je Boštjan Škufca Zaveršek vodil sektor prodaje.

Kot del vodstvene ekipe je bil udeležen pri skoraj vseh velikih korporativnih in strateških projektih Si.mobila. Zasnoval je projektni nadzor in službo notranje revizije, vzpostavil sistem brezpapirnega poslovanja in uspešno izpeljal stroškovno optimizacijo družbe. Pod njegovim vodstvom je Si.mobil vpeljal storitvi elektronskega poslovanja z uporabniki E-račun in Si.asistent. Bil je strateg pri oblikovanju ponudbe Popolna pisarna, namenjene poslovnim uporabnikom, s katero je Si.mobil presegel delovanje izključno na področju mobilne telefonije in se razvil v ponudnika celovitih poslovno‑komunikacijskih rešitev.

Na svoji poklicni poti je Boštjan Škufca Zaveršek pridobil celovit vpogled v delovanje Si.mobila in sočasno tudi spoznal zelo različna poslovna področja. Njegove bogate izkušnje so pomembno prispevale k temu, da je danes Si.mobil najuspešnejši slovenski telekomunikacijski operater. Kljub zasičenosti trga in finančni krizi Si.mobil dosega izjemne poslovne rezultate, povečuje število uporabnikov in je eden najbolj dejavnih zaposlovalcev v Sloveniji.

»Boštjan Škufca Zaveršek je v svojem 13-letnem delu pridobil resnično celovit vpogled v delovanje Si.mobila. Njegovo imenovanje pa vidim predvsem kot še en trden dokaz zaupanja naših lastnikov v Si.mobil in tudi potrditev našega dolgoletnega dela na področju razvoja sodelavcev,« je ob imenovanju novega člana uprave dejal Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila.

Boštjan Škufca Zaveršek je ob imenovanju poudaril: »Ključni izziv za finančnika v telekomunikacijskem podjetju že nekaj časa ni več le odlična finančna kondicija podjetja. Finančnik mora spremljati tudi hitro spreminjajoče se razmere na področju zakonodaje in regulative, saj te pomembno vplivajo na finančno poslovanje, slediti mora hitremu razvoju dejavnosti in iskati nove priložnosti za dolgoročne prihodke. Ob tem pa mora skrbeti še za stroškovno učinkovitost podjetja in vrednost na zaposlenega.« Škufca Zaveršek bo po lastnih besedah tudi v prihodnje osredotočen predvsem na dolgoročno strategijo in iskanje novih poslovnih priložnosti, s tem pa na povezavo dolgoročnih ciljev podjetja s posamičnimi poslovnimi strategijami ter kratkoročnimi finančnimi cilji in učinki.

Od 15. oktobra bodo upravo družbe Si.mobila tako sestavljali Dejan Turk, predsednik uprave, Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave za finance, in Ulrich Rokita, član uprave za tehniko.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki