marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Boljša pokritost za olimpijske igre


03.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Andrew Corporation so izvedli prvo fazo večoperaterskega celičnega sistema znotraj mestnega podzemlja v Torinu, kjer bodo na voljo brezvrvične storitve, vključno s širokopasovno povezavo. S tem se pripravljajo na bližnje olimpijske igre.

Pri omenjenem podjetju so bili predkratkim nagrajeni tudi s kar petletno pogodbo za dobavo in montažo telefonskih ojačevalcev v privatnem GSM-R (evropski standard za železniške komunikacije) radijskem sistemu francoske nacionalne železnice SNCF.

Vpletenost podjetja bo povečala pomembno radijsko pokritost v tunelih in drugih težje dostopnih lokacijah preko 14.500 kilometrov francoskega železniškega omrežja. S tem bodo zagotovili neprekinjene storitve za vlakovodje.

"Naše strokovno znanje in tehnološko vodstvo, ki se ukvarja z oskrbovanjem vrhunske brezvrvične pokritosti in rešitve položajev za težko dosegljive površine, kot so tuneli in podzemni sistemi, sta znana po vsem svetu," je povedal Andrea Casini, podpresednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko pri družbi Andrew Corporation. "Ponosni smo, da lahko sodelujemo pri tako pomembnih projektih, kot sta omenjena projekta v Italiji in Franciji. Ta projekt pomaga tudi našim strankam (operaterjem) posledično ponuditi storitve na višji ravni tisočim svojim naročnikom in profesionalnim uporabnikom."

Torinski projekt je drugi večoperaterski sistem, nameščen v Italiji, sledi pa večoperaterskemu sistemu v tunelu Gran San Bernardo med Italijo in Švico, kjer je družba Andrew tudi skrbela za dobavo, namestitev in upravljanje sistema leta 2005. V Torinu bo omenjeni sistem oskrboval uporabnike italjanskih mobilnih operaterjev.

Dvofazni projekt vključuje pokritost EGSM900, GSM1800 in UMTS signala za 16 podzemnih postaj, vključno s pokritostjo na vlakih, ki potujejo do hitrosti 80 kilometrov na uro. Prva faza, ki je bila končana prejšnji mesec, pokriva podzemne lokacije, ki bodo uporabljene v večini s strani obiskovalcev Olimpijskih iger. Zaključek druge in finalne faze pa se pričakuje poleti. Razviti ION-M sistemi firme Andrew vključujejo tripasovne GSM/UMTS oddaljene enote in antene za postaje in tunele. Firma je odgovorna za menedžment celotnega projekta, vključno z ogledi lokacij, koordinacijo med štirimi operaterji, montažo, testiranje in posredovanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki