marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Bo Windows Phone do 2015 prehitel Appla?

Deli z ostalimi

08.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Windows Phone 7 je Microsoftov udarec za večji mobilni tržni delež. Operacijski sistem je bil dobro sprejet, sodelovanje z Nokio pa za ameriški gigant predstavlja svetlo prihodnost.

To so faktorji, ki so podjetje IDC prepričali v uspešnost WP7 sistema. Tako naj bi prvo mesto zasedel Android, drugo WP7, nato pa se naj bi zvrstili Applov iOS, BlackBerry OS in Nokiin Symbian, z petinskim deležem trga.

Ramon Llamas, višji analitik prit podjetju IDC: "Do lanske predstavitve WP7 so pri Microsoftru vztrajno izgubljali tržni delež, medtem ko so drugi operacijski sistemi prinašali nove in privlačne izkušnje. Nova alianca združuje Nokiino strojno opremo in Microsoftovo platformo. Prve naprave se pričakujejo v začetku 2012, takrat pa pričakujemo drugo mesto najpriljubljenih operacijskih sistemov, takoj za Androidom."

Pri IDC verjamejo v skoraj 50 % rast mobilnega trga v tem letu, kar je ogromna rast, vendar še vedno nižja napram letu 2010. "Končna rast v letu 2010 je bil izjemna," je dejal Kevin Restivo, višji analitik. "Leto 2010 je bilo izjemno, predvsem zaradi večjega povpraševanja, kot v prejšnjem letu. Pričakovana rast za 2011 se bo kljub dobrim rezultatom zmanjšala, podobno kot v letu 2010."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki