marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Bo Windows Phone do 2015 prehitel Appla?

Deli z ostalimi

08.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Windows Phone 7 je Microsoftov udarec za večji mobilni tržni delež. Operacijski sistem je bil dobro sprejet, sodelovanje z Nokio pa za ameriški gigant predstavlja svetlo prihodnost.

To so faktorji, ki so podjetje IDC prepričali v uspešnost WP7 sistema. Tako naj bi prvo mesto zasedel Android, drugo WP7, nato pa se naj bi zvrstili Applov iOS, BlackBerry OS in Nokiin Symbian, z petinskim deležem trga.

Ramon Llamas, višji analitik prit podjetju IDC: "Do lanske predstavitve WP7 so pri Microsoftru vztrajno izgubljali tržni delež, medtem ko so drugi operacijski sistemi prinašali nove in privlačne izkušnje. Nova alianca združuje Nokiino strojno opremo in Microsoftovo platformo. Prve naprave se pričakujejo v začetku 2012, takrat pa pričakujemo drugo mesto najpriljubljenih operacijskih sistemov, takoj za Androidom."

Pri IDC verjamejo v skoraj 50 % rast mobilnega trga v tem letu, kar je ogromna rast, vendar še vedno nižja napram letu 2010. "Končna rast v letu 2010 je bil izjemna," je dejal Kevin Restivo, višji analitik. "Leto 2010 je bilo izjemno, predvsem zaradi večjega povpraševanja, kot v prejšnjem letu. Pričakovana rast za 2011 se bo kljub dobrim rezultatom zmanjšala, podobno kot v letu 2010."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki