marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Bluetooth prenos na večje razdalje

Deli z ostalimi

03.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Wireless Cables je danes najavil prihod bluetooth naprave naslednje generacije z imenom AIRcable Host XR. Največja novost je velik doseg, ki bi ob strokovni namestitvi zmogel kar do 30 km.

Anteno z močjo 9 dBi bi omogočala doseg razdalje okoli 2 km, z 18 dBi moči pa že velikih 10 km. Zaradi visoke odzivnosti bi lahko nova naprava povečala doseg šibkejših bluetooth naprav, kot so mobilniki ali slušalke za več sto metrov.

Nobena druga naprava ji ne pride blizu, saj le-te omogočajo doseg le do 10 m. Visoka odzivnost in velik doseg lahko šibkejšim napravam poveča doseg do 100 m. AIRcable Host XR se na računalnik namesti preko vrat USB, brez težav pa deluje v okolju Windows, MAC in Linux, ter tako podpira praktično vse bluetooth profile.

AIRcable Host XR ne potrebuje dodatnega napajanja, njegovo alumijijasto ohišje pa zmanjšuje interference. Več informacij o novem izdelku si lahko preberete tudi na spletni strani podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki