marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Bluetooth prenos na večje razdalje

Deli z ostalimi

03.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Wireless Cables je danes najavil prihod bluetooth naprave naslednje generacije z imenom AIRcable Host XR. Največja novost je velik doseg, ki bi ob strokovni namestitvi zmogel kar do 30 km.

Anteno z močjo 9 dBi bi omogočala doseg razdalje okoli 2 km, z 18 dBi moči pa že velikih 10 km. Zaradi visoke odzivnosti bi lahko nova naprava povečala doseg šibkejših bluetooth naprav, kot so mobilniki ali slušalke za več sto metrov.

Nobena druga naprava ji ne pride blizu, saj le-te omogočajo doseg le do 10 m. Visoka odzivnost in velik doseg lahko šibkejšim napravam poveča doseg do 100 m. AIRcable Host XR se na računalnik namesti preko vrat USB, brez težav pa deluje v okolju Windows, MAC in Linux, ter tako podpira praktično vse bluetooth profile.

AIRcable Host XR ne potrebuje dodatnega napajanja, njegovo alumijijasto ohišje pa zmanjšuje interference. Več informacij o novem izdelku si lahko preberete tudi na spletni strani podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki