marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

BenQ Mobile ponovno do mednarodnih oblikovalskih nagrad iF


26.09.2006
Objavil: Thomas Bergant

BenQ Mobile nadaljuje z uspešno bero oblikovalskih nagrad tudi v Aziji. Njihov dosedanji nabor krasi že vrsta mednarodnih, med njimi tudi t.i. reddot in iF Design. Na uradni podelitvi nagrad iF China, ...

... ki je potekala 17. septembra v Shanghai-ju na Kitajskem, jih je BenQ Mobile za izjemne oblikovalske dosežke prejel kar 10 in tako zgolj od oktobra 2005, ko je prevzel Siemensovo enoto mobilnih naprav, povečal njihovo število na 23. To kaže na spoštovanje strokovnega znanja, ki ga BenQ Mobile uživa v mednarodni oblikovalski skupnosti.

V podjetju BenQ Mobile so ugotovili, da ima emocionalen in inovativen dizajn pomembno vlogo pri potrošnikovih nakupnih odločitvah. Na trgu potrošne elektronike in mobilnih naprav ima poleg vrhunske »state-of-the-art« tehnologije glavno vlogo. BenQ Mobile ima lastni »lifestyle« in oblikovalski center z ekipo, ki jo sestavlja več kot 100 strokovnjakov iz različnih področij dizajna, kot so produktni dizajn, dizajn za uporabniške vmesnike, embalažo in komunikacijo. Tam snujejo in ocenjujejo ideje, ki se nato realizirajo skozi razvoj in izdelavo vrhunskih produktov. Cilj je jasen: potrošnikom želijo omogočiti mobilno uživanje z napravami, ki združujejo inovativno tehnologijo in vrhunski dizajn. Že v prvem letu delovanja je več kot ena tretjina mobilnikov podjetja BenQ Mobile prejela mednarodne nagrade, kot sta npr. reddot in iF Design. Prav tako je izjemno uspešno matično podjetje, korporacija BenQ. Samo v letu 2006 je 14 njenih produktov prejelo nagrado iF China Design, s čimer so korporacijo povzdignili na prvo mesto po številu nagrad med mednarodnimi IT podjetji in podjetji mobilne industrije – skupaj jih imajo namreč že kar 151.

Uporaba posebnih materialov, kot so magnezij, aluminij, jeklo in guma, igra pomembno vlogo v oblikovalski strategiji podjetja BenQ Mobile. Poleg vzdržljivosti in modnega izgleda nudijo uporabniku tudi posebno izkušnjo dotika.

Podelitev 10 iF China nagrad kaže na to, da podjetje izpolnjuje pričakovanja trenutno najhitreje rastočega svetovnega trga, trga azijskih potrošnikov. To jasno kaže na dejstvo, da strokovnost dizajna podjetja BenQ Mobile dobiva priznanja tudi na hitro rastočih in ne le na obstoječih trgih.

Med nagrajene mobilnike spadajo BenQ-Siemens S68 – eleganten mobilni telefon z ohišjem iz prave kovine, S81, UMTS E81, glasbeni mobilniki Q-fi EF51, Q-fi E61 in Q-fi EF71, ki ponuja glasbeno zabavo s hitrim, enostavnim in direktnim dostopom do vseh glasbenih funkcij. Nagrade so prejeli tudi mobilniki CF110, AX75 in drsni mobilnik SL75 ter naglavni komplet Bluetooth HHB-180.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki