marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Nove Li-ion baterije bodo dobile 10-kratni pospešek

Deli z ostalimi

22.12.2007
Objavil: Borut Groboljšek

Kot poročajo raziskovalci s Stanforda je velik pospešek za Li-ion baterije tik za vogalom. Pričakujemo lahko do 10 krat večje zmogljivosti baterij pri enaki velikosti. Novi izum je v procesu patentiranja, hkrati pa seYi Cui, asistent na oddelku za materialno znanost in inženirstvo, že pogaja s predstavniki proizvajalcev baterij.

Minilo je že kar precej časa, odkar smo na področju baterij lahko zasledili kakšno novost, tako da je to odkritje pravzaprav revolucionarno in bo omogočalo, da bodo mobilni telefoni brez polnjenja delovali mesece ali pa bodo po novem baterije minimalne.

Skrivnost v ozadju tega odkritja so silikonske nano žice. Čeprav se sliši, kot da vse skupaj prihaja iz znastveno fantastičnega filma, je vsa stvar v resnici preprosta - gre samo za nov način, kako shraniti litij v baterijo.
Običajno je kapaciteta baterije določena s tem, koliko litija je mogoče shraniti v ogljik v bateriji. Silikon pa ima veliko večjo zmožnost vsezanja litija kot ogljik ima pa to slabost, da ga polnilni cikli spreminjajo v prah in tako zmanjšujejo kapaciteto.

Cui-jeva baterija se temu problemu ogne z uporabo nano tehnologije. Litij je shranjen v gozdu silicijevih nitk premera tisočinke debeline lista papirja. Nano žice štirikratno povečajo prostornino, ko vsrkajo litij, za razliko od ostalih silicijevih oblik pa s časom ne razpada.

Sedaj samo še čakamo, kaj nam bo nova tehnologija Li-ion baterij prinesla pri uporabi naših mobilnih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki