marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Mobilnik in osebni računalnik v enem

Deli z ostalimi

11.03.2011
Objavil: Aleš Poljak

Na letošnjem Cebitu smo se udeležili Vodafonove tiskovne konference in njihove predstavitve Motorolinega novega dvojedernega mobilnega telefona Atrix, katerega poganja Android (2.2) operacijski sistem. A Atrix je dejansko več kot le še en nov ''pametni telefon'. Atrix se namreč hitro lahko spremeni v pravi osebni računalnik.

Atrixa je potrebno vstaviti v HD Multimedia stojalo, katero ima en HDMI izhod, tri USB vhode ter standardni stereo izhod za zvok. HD Multimedia dock v navezi z Atrixom lahko z lahkoto nadomesti kakšen starejši osebni računalnik in celo tudi prenosni računalnik, saj imamo na voljo tudi stojalo v obliki prenosnega računalnika, ki je občutno bolj prijaznih mer od običajnega prenosnega računalnika.

Ko Atrixa postavimo v enega izmed stojal se na mobilniku avtomatsko zažene aplikacija, ki deluje kot ločen operacijski sistem, ki sliši na ime Webtop in se prikazuje na zaslonu, ki je povezano na prej omenjeno stojalo. Uporaba je sicer sila enostavna, saj je Webtop zelo podoben MS Windows-om. Tu je uporabniku na voljo brskalnik Firefox z Adobe Flash podporo, Quickoffice za urejanje Officeovih datotek in ostale Webtop aplikacije. Poleg vsega tega pa še vedno lahko uporabljate vstavljen mobilnk za opravljanje telefonskih klicev. Skratka Motorola z Atrixom ponuja več rešitev v eni napravi.

Specifikacije:
• Dvojederni procesor (1GHz)
• 1 GB delovnega spomina
• 16 GB notranjega spomina(razširljiv do 32GB)
• 4 palčni kapacitivni zaslon, ločljivost 540 x 960 z 16 milijoni barv
• Kamera 5 MP z samodejnim ostrenjem ter LED bliskavico
• Androdi 2.2 Froyo operacijski sistem

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki