marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Mobilnik in osebni računalnik v enem


11.03.2011
Objavil: Aleš Poljak

Na letošnjem Cebitu smo se udeležili Vodafonove tiskovne konference in njihove predstavitve Motorolinega novega dvojedernega mobilnega telefona Atrix, katerega poganja Android (2.2) operacijski sistem. A Atrix je dejansko več kot le še en nov ''pametni telefon'. Atrix se namreč hitro lahko spremeni v pravi osebni računalnik.

Atrixa je potrebno vstaviti v HD Multimedia stojalo, katero ima en HDMI izhod, tri USB vhode ter standardni stereo izhod za zvok. HD Multimedia dock v navezi z Atrixom lahko z lahkoto nadomesti kakšen starejši osebni računalnik in celo tudi prenosni računalnik, saj imamo na voljo tudi stojalo v obliki prenosnega računalnika, ki je občutno bolj prijaznih mer od običajnega prenosnega računalnika.

Ko Atrixa postavimo v enega izmed stojal se na mobilniku avtomatsko zažene aplikacija, ki deluje kot ločen operacijski sistem, ki sliši na ime Webtop in se prikazuje na zaslonu, ki je povezano na prej omenjeno stojalo. Uporaba je sicer sila enostavna, saj je Webtop zelo podoben MS Windows-om. Tu je uporabniku na voljo brskalnik Firefox z Adobe Flash podporo, Quickoffice za urejanje Officeovih datotek in ostale Webtop aplikacije. Poleg vsega tega pa še vedno lahko uporabljate vstavljen mobilnk za opravljanje telefonskih klicev. Skratka Motorola z Atrixom ponuja več rešitev v eni napravi.

Specifikacije:
• Dvojederni procesor (1GHz)
• 1 GB delovnega spomina
• 16 GB notranjega spomina(razširljiv do 32GB)
• 4 palčni kapacitivni zaslon, ločljivost 540 x 960 z 16 milijoni barv
• Kamera 5 MP z samodejnim ostrenjem ter LED bliskavico
• Androdi 2.2 Froyo operacijski sistem

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki