marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

ARM procesorji že na 2,5 GHz

Deli z ostalimi

01.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Podetje ARM je objavilo nov procesor z oznako Cortex A15 MPCore. Pametni mobilniki naj bi s tem srčkom tiktakali pri nekje 2,5 GHz.

Namenjen za uporabo v tablicah, veliko zaslonskih prenosnih računalnikih in domačnih zabavnih sistemih, kot tudi v mobilnikih.

Omenjajo petkratno izboljšavo hitrosti napram današnjim procesorjem, brez dodatne potrate energije, a kljub temu s funkcionalnostmi, kot so 3D navigacija, izboljšana realnost, visoko zmogljive internetne povezavame in snemanje HD video posnetkov - vse z vašega mobilnika ali tablice.

Cortex A15 je evolucija uspešnih Cortexovih A serij, kjer številni proizvajalci še vedno uporabljajo model A8 pri visoko zmogljivih mobilnikih.

Samsung, ST Ericsson in Texas Instruments so pomagali pri oblikovanju funkcionalnosti novega procesorja: "Tržne zahteve po vse večji funkcionalnosti
in povezavah z nizko porabo energije zahteva naprednejši procesor, sam sistem in dizajn čipa," je dejal Yiwan Wong iz Samsunga; "Novi Cortex A15
MPCore procesor iz podjetja ARM bo s kvantnim skokom v procesiranju, uspešno omogočil veliko elektronskih naprav naslednjih generacij in redefiniral
stopnjo izkušnje uporabnikov."

Novi ARM Cortex A15 je za licensiranje že na voljo, tako v 32 nm, kot v 28 nm arhitekturi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki