marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaObjavljen seznam mobilnikov Samsung z nadgradnjo na Android 10
23.09.2019

Na spletu se je pojavil seznam Samsungovih mobilnikov, ki bodo dobili nadgradnjo operacijskega sistema na Android 10. Čeprav ne gre za seznam s strani Samsunga pa le-ta vseeno izgleda precej verodostojen.

slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

članki

ARM procesorji že na 2,5 GHz

Deli z ostalimi

01.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Podetje ARM je objavilo nov procesor z oznako Cortex A15 MPCore. Pametni mobilniki naj bi s tem srčkom tiktakali pri nekje 2,5 GHz.

Namenjen za uporabo v tablicah, veliko zaslonskih prenosnih računalnikih in domačnih zabavnih sistemih, kot tudi v mobilnikih.

Omenjajo petkratno izboljšavo hitrosti napram današnjim procesorjem, brez dodatne potrate energije, a kljub temu s funkcionalnostmi, kot so 3D navigacija, izboljšana realnost, visoko zmogljive internetne povezavame in snemanje HD video posnetkov - vse z vašega mobilnika ali tablice.

Cortex A15 je evolucija uspešnih Cortexovih A serij, kjer številni proizvajalci še vedno uporabljajo model A8 pri visoko zmogljivih mobilnikih.

Samsung, ST Ericsson in Texas Instruments so pomagali pri oblikovanju funkcionalnosti novega procesorja: "Tržne zahteve po vse večji funkcionalnosti
in povezavah z nizko porabo energije zahteva naprednejši procesor, sam sistem in dizajn čipa," je dejal Yiwan Wong iz Samsunga; "Novi Cortex A15
MPCore procesor iz podjetja ARM bo s kvantnim skokom v procesiranju, uspešno omogočil veliko elektronskih naprav naslednjih generacij in redefiniral
stopnjo izkušnje uporabnikov."

Novi ARM Cortex A15 je za licensiranje že na voljo, tako v 32 nm, kot v 28 nm arhitekturi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki