marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

ARM procesorji že na 2,5 GHz

Deli z ostalimi

01.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Podetje ARM je objavilo nov procesor z oznako Cortex A15 MPCore. Pametni mobilniki naj bi s tem srčkom tiktakali pri nekje 2,5 GHz.

Namenjen za uporabo v tablicah, veliko zaslonskih prenosnih računalnikih in domačnih zabavnih sistemih, kot tudi v mobilnikih.

Omenjajo petkratno izboljšavo hitrosti napram današnjim procesorjem, brez dodatne potrate energije, a kljub temu s funkcionalnostmi, kot so 3D navigacija, izboljšana realnost, visoko zmogljive internetne povezavame in snemanje HD video posnetkov - vse z vašega mobilnika ali tablice.

Cortex A15 je evolucija uspešnih Cortexovih A serij, kjer številni proizvajalci še vedno uporabljajo model A8 pri visoko zmogljivih mobilnikih.

Samsung, ST Ericsson in Texas Instruments so pomagali pri oblikovanju funkcionalnosti novega procesorja: "Tržne zahteve po vse večji funkcionalnosti
in povezavah z nizko porabo energije zahteva naprednejši procesor, sam sistem in dizajn čipa," je dejal Yiwan Wong iz Samsunga; "Novi Cortex A15
MPCore procesor iz podjetja ARM bo s kvantnim skokom v procesiranju, uspešno omogočil veliko elektronskih naprav naslednjih generacij in redefiniral
stopnjo izkušnje uporabnikov."

Novi ARM Cortex A15 je za licensiranje že na voljo, tako v 32 nm, kot v 28 nm arhitekturi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki