marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Applov patent za izboljšanje baterij

Deli z ostalimi

18.03.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Nekateri mislijo, da je 10 ur avtonomije pri Macbooku vrhunski dosežek. Res je, vendar kljub temu možje iz Cupertina niso najbolj zadovoljni.

Na spletu so je pojavil patent z izboljšanimi litij-polimerskih celicami. Le-te občutno izboljšajo število ciklov polnjenja in opcijsko omogoča Apple-u uporabo gostejših baterij za izboljšano avtonomijo. Levi graf v sliki prikazuje trenutno stanje polnenja Li-ionskih baterij. Sprva zelo hitro (konsantni tok, povečevanje voltaže) in potem počasnejše (konstantna voltaža, zmanjševanje toka).

Applova rešitev je na desnem grafu, kjer sta tok in voltaža bistveno prijaznejša fizični kemiji elektrod. Kot opazite na spodnjem grafu CC-CV celice izgubijo dosti manj potenciala po 300 polnenjih. Vendar to še ni vse, za kar si pri Applu prizadevajo - podjetje pojasnjuje uporabo večje debeline elektrod in posledično boljšo avtonomijo baterije (tudi preko 28 Wh/L, sodeč po enem izmed grafov) brez negativnih efektov po zaslugi manj agresivnejšega polnenja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki