marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Apple razkril padec prodaje iPhonov in nižje prihodke

Deli z ostalimi

28.04.2016
Objavil: Dare Gliha

Applovi rezultati letošnjega prvega četrtletja so razkrili, da je bilo prodanih »le« 51,19 milijona mobilnikov iPhone, medtem ko so v istem četrtletju lani prodali 61,17 milijona iPhonov. Ravno tako je v prvem četrtletju glede na lani padel prihodek in sicer iz 58 milijard na 50,6 milijarde.

Padec prihodka je posledica slabše prodaje iPhonov, iPadov in računalnikov Mac. Padec prodaje iPhonov je znašal 16%, kar je prvi YoY (year on year – na letni ravni) padec prodaje v zgodovini podjetja. Tako so v tem četrtletju prodali »zgolj« 51,19 milijona iPhonov, lani pa 61,2 milijona.

Apple pričakuje, da se bo trend nadaljeval tudi v naslednjem četrtletju. To pripisujejo predvsem dejstvu, da sta iPhone 6 in 6 Plus imela večji zaslon in s tem večje povpraševanje, lanski različici S pa kot nadgradnji nista poželi takega navdušenja.

Tudi prodaja iPadov še vedno pada in sicer za 19%, najmanjši padec pa so doživeli računalniki Mac in sicer »zgolj« 12%.

So pa pri Applu zabeležili povišanje prodaje pri kategoriji ostalih produktov. Tako so zabeležili skoraj 30% povišanje prodaje kategorije, ki vsebuje tudi uro Watch, Apple TV , iPod in slušalke Beats, še največji delež pri tem pa naj bi imela ura Watch.

Pri Applu pričakujejo, da se bo padec nadaljeval tudi v naslednjem četrtletju. Tako pričakujejo prihodek med 41 in 43 milijardami dolarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki