marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Apple predstavil tudi nov Apple TV


19.03.2012
Objavil: Dare Gliha

Apple je najavil nov Apple TV z visoko ločljivostjo 1080p, ki prinaša filme in TV-oddaje iTunes, Netflix, Vimeo, fotografije in še več v visoki ločljivosti HD. S storitvijo iTunes v oblaku lahko uporabniki kupujejo in predvajajo priljubljene filme in TV-oddaje v iTunes Storu in jih gledajo na svojem HD-televizorju.

Nov Apple TV ima enostavnejši in prefinjen uporabniški vmesnik, ki poenostavlja dostop do kupljenih filmov, TV-oddaj in glasbe z iTunes Matchem neposredno iz iClouda. S tehnologijo AirPlay lahko uporabniki predvajajo ali zrcalijo vsebine iz iPada ali iPhona 4S na Apple TV.

»Ljudem bo predvajanje filmov v ločljivosti 1080p na novem Apple TV-ju zelo všeč, fotografije pa so videti še lepše pri najvišji ločljivosti vašega televizorja,« je dejal Philip Schiller, Applov višji podpredsednik za globalno trženje. »Apple TV je z novim uporabniškim vmesnikom in novimi ikonami še enostavnejši za uporabo, prav tako pa je preprost dostop do kupljenih filmov, oddaj in glasbe v iCloudu.«

Uporabniki Apple TV-ja lahko izbirajo v neverjetni zbirki vsebin, ki obsega prek 15.000 filmov in 90.000 TV-oddaj v iTunes Storu. Apple TV poleg tega prinaša odlične vsebine iz Netflixovega kataloga, športne prenose MLB, NBA in NHL ter tudi spletne vsebine Vimeo, YouTube in Flickr.

Z iCloudom lahko kupujete filme in TV-oddaje na Apple TV-ju in jih nato gledate na iPhonu, iPadu, iPodu touch, Macu ali PC-ju. iCloud shranjuje tudi fotografije in jih brezžično pošilja na vse vaše naprave, vključno s HD-televizorjem, povezanim z Apple TV-jem. iCloud omogoča neverjetno enostaven dostop do vseh vaših vsebin, ne glede na to, katero napravo uporabljate.

Uporabniki naprav iPhone, iPad in iPod touch lahko z AirPlayem predvajajo glasbo, fotografije in videe iz svojih naprav neposredno na HD-televizorje, povezane z Apple TV-jem. Lastniki iPhona 4S ali iPada lahko uporabljajo zrcaljenje slike (AirPlay Mirroring) ter tako na televizorju prikazujejo spletne strani, tabele in celo igre.

Apple TV omogoča tudi uživanje ob video in glasbenih vsebinah iz iTunesa in zbirkah fotografij iz računalnika na HD-televizorju. Z iCloudom pa lahko hkrati uživate ob vsebinah, ki ste jih kupili na iPhonu, iPadu ali iPodu touch. Uporabniki storitve iTunes Match lahko odslej predvajajo svojo celotno glasbeno zbirko iz iClouda – tudi skladbe, ki so jih uvozili s CD-jev. Apple TV lahko tudi upravljajo z iPhonom, iPadom ali iPodom touch in nameščeno aplikacijo Remote, ki je brezplačno na voljo v App Storu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki