marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei P30 in P30 Pro šele konec marca
18.02.2019

Čeprav je mobilni kongres pred vrati, se še vedno ne ve, kaj bo tam predstavil Huawei. Ve se, da bodo verjetno prikazali novo 5G napravo, žal pa verjetno tam ne bo predstavitve naslednikov njihove serije P, modela P30 in P30 Pro.

slikaBixby tudi na novih Samsungovih QLED televizijah
15.02.2019

Samsung Electronics Co. je na dogodku Samsung Evropski Forum v Portu, ki je potekal v kongresnem centru Alfandega Porto, predstavil celotno serijo QLED TV 2019, na katerih je nameščena tudi digitalna pomočnica Bixby.

slikaSamsung bo na Unpacked dogodku predstavil tudi zložljiv mobilnik
13.02.2019

Samsung je letos na sejmu CES določenim novinarjem pokazal svoj zložljivi mobilnik, ki so ga takrat poimenovali Galaxy Fold. Predvidevalo se je, da ga bodo uradno predstavili skupaj z novim Galaxy S10, sedaj pa so to domnevo tudi uradno potrdili.

slikaApple odpravil napako v aplikaciji FaceTime
11.02.2019

Apple je zakrpal varnostno luknjo, ki so jo prejšnji mesec odkrili pri skupinskem FaceTime pogovoru. Uporabniki so tako že prejeli obvestilo o posodobitvi iOS na različico 12.1.4.

slikaKaspersky Lab opozarja na varno rabo interneta
06.02.2019

Kaspersky Lab je včeraj na dan varne rabe interneta uporabnike opozaril, naj ne nasedajo vabljivim sporočilom prijaznih princev. Pri tem jih poziva, da tudi sami prispevajo za varnejši internet s skrbjo za lastno varnostno formo.

slikaApple bo v kratkem izdal popravek za varnostno luknjo v aplikaciji FaceTime
04.02.2019

Apple se je uporabnikom v petek opravičil za napako v aplikaciji FaceTime, zaradi katere je bilo mogoče prisluškovati drugim ljudem. Hkrati so še napovedali popravek, ki bo na voljo v naslednjem tednu.

članki

Apple odpravil napako v aplikaciji FaceTime

Deli z ostalimi

11.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Apple je zakrpal varnostno luknjo, ki so jo prejšnji mesec odkrili pri skupinskem FaceTime pogovoru. Uporabniki so tako že prejeli obvestilo o posodobitvi iOS na različico 12.1.4.

Napaka je omogočila prisluškovanje, če si poklical svoje FaceTime kontakte, saj se je prenašal zvok četudi uporabnik na drugi strani klica ni dvignil. To je bil za Apple tako velik problem, da so takoj onemogočili uporabo aplikacije.

Njihovi strokovnjaki so se takoj zapodili v odpravljanje napake, ki je sedaj z novo različico odpravljena, tako da so skupinski FaceTime pogovori ponovno na voljo. Apple je ob tem podal tudi spodnjo izjavo:

»Posodobitev programske opreme popravi varnostno napako v aplikaciji FaceTime. Ponovno se opravičujemo našim strankam in se jim zahvaljujemo za potrpežljivost. Poleg obravnavanja napake, o kateri smo poročali, je naša ekipa izvedla temeljito revizijo varnosti storitve FaceTime in naredila dodatne posodobitve za aplikacijo FaceTime in strežnik, da bi izboljšala varnost. To vključuje prej neznano ranljivost v funkciji Live Photos v aplikaciji FaceTime. Da bi zaščitili stranke, ki še niso nadgradile na najnovejšo programsko opremo, smo posodobili strežnike, da bi blokirali funkcijo Live Photos za FaceTime za starejše različice iOS in macOS."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki