marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Apple naj bi v ZDA pridobil 35 odstotni tržni delež med mobilnimi telefoni z zasloni občutljivimi na dotik


06.08.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Po najnovejših raziskavah sodeč družbe Strategy Analytics, naj bi Apple iPhone v ZDA do konca leta 2008 pridobil 35 odstotni tržni delež med mobilnimi telefoni z na dotik občutljivim zaslonom.

Bonny Joy, analitik pri družbi Strategy Analytics, je povedal: »Ocenjujemo, da bo Apple v ZDA prodal kar 6,3 milijona iPhonov od 18,1 milijona prodanih mobilnikov z na dotik občutljivim zaslonom v obdobju med januarjem in decembrom 2008 in tako dosegel impresiven, 35 odstotni tržni delež. 11 julija se je pričel prodajati močno subvencioniran 3G iPhone 2.0, ki bo bil deležen največje pozornosti kupcev.«

Neil Mawston, direktor družbe Strategy Analytics, je dodal: »Apple ima dandanes močno vlogo, a njegovi konkurenti ne stojijo križem rok. Samsung in LG sta že predstavila nekaj popularnih mobilnikov z zasloni na dotik, Blackberry in Nokia pa sta že napovedala njun pohod na ta trg v naslednjih mesecih. Jasno je, da se konkurenca hitro vzpenja in za Apple bo pravi izziv obdržati 35 odstotni tržni delež v letu 2009.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki