marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

slikaXiaomi Mi Band 5 z NFC tudi zunaj Kitajske
09.10.2019

Xiaomi je junija ob lansiranju pametne zapestnice Mi Band izdal dve različici – za domači in tuji trg. Prva ima tako vgrajen tudi mikrofon in NFC, mednarodna različica pa je brez omenjenih funkcij. Sedaj so se pojavile govorice, da naj bi naslednica Mi Band 5 imela NFC na vseh trgih.

članki

Apple Maps so 80% podatkovno bolj varčni kot Google Maps

Deli z ostalimi

17.10.2012
Objavil: Janez Lukan

Analize strokovnjakov za prenos podatkov pri Onavu so pokazale, da je za poganjanje Apple Maps-ov potrebnih 80 odstotkov manj prenosa podatkov kot pri Google Maps, torej je Applov produkt 5-krat bolj učinkovit.

Apple Maps porabijo manj podatkov zato, ker uporabljajo vektorsko grafiko in ne prenašajo podatkov slike mape vsakič, ko se premaknemo na mapi. Po podatkih Onava so Google maps na testu preko mobilnega omrežja porabile povprečno 1,3 MB za vsak korak, Apple Maps pa 271KB, kar znaša približno 80 % manj.

Tudi v satelitskem načinu porabijo Apple Maps pol manj podatkov kot Google Maps. Kljub vsemu pa Apple Maps-om primakuje zanesljivost, saj veliko stvari na mapah ne locira na mestih, kjer dejanko stojijo. Posledično je vseh uporabnikov Apple Maps na podlagi iOS le 4 %. Generalni direktor Apple-a pa se je za napako že opravičil in dejal, da se trudijo odpraviti porodne težave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki