marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Apple Maps so 80% podatkovno bolj varčni kot Google Maps

Deli z ostalimi

17.10.2012
Objavil: Janez Lukan

Analize strokovnjakov za prenos podatkov pri Onavu so pokazale, da je za poganjanje Apple Maps-ov potrebnih 80 odstotkov manj prenosa podatkov kot pri Google Maps, torej je Applov produkt 5-krat bolj učinkovit.

Apple Maps porabijo manj podatkov zato, ker uporabljajo vektorsko grafiko in ne prenašajo podatkov slike mape vsakič, ko se premaknemo na mapi. Po podatkih Onava so Google maps na testu preko mobilnega omrežja porabile povprečno 1,3 MB za vsak korak, Apple Maps pa 271KB, kar znaša približno 80 % manj.

Tudi v satelitskem načinu porabijo Apple Maps pol manj podatkov kot Google Maps. Kljub vsemu pa Apple Maps-om primakuje zanesljivost, saj veliko stvari na mapah ne locira na mestih, kjer dejanko stojijo. Posledično je vseh uporabnikov Apple Maps na podlagi iOS le 4 %. Generalni direktor Apple-a pa se je za napako že opravičil in dejal, da se trudijo odpraviti porodne težave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki