marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Apple je predstavil iCloud

Deli z ostalimi

10.06.2011
Objavil: Thomas Bergant

Apple je predstavil iCloud, prelomen nabor brezplačnih storitev v oblaku, ki delujejo z aplikacijami na iPhonu, iPadu, iPod touchu, Macu ali PC-ju. Samodejno in brezžično shranjujejo vsebine v iCloud, od tu pa so samodejno in brezžično potisnjene na vse uporabnikove naprave.

Ko se karkoli spremeni na eni napravi, so vse uporabnikove naprave skoraj v istem trenutku brezžično posodobljene z vsemi spremembami.

»Danes je zares težavno imeti vse informacije in vsebine ažurne na vseh vaših napravah,« je povedal Steve Jobs, generalni direktor Appla. »iCloud vam omogoča, da imate vse pomembne informacije ves čas posodobljene na vseh napravah. Vse se opravi samodejno in brezžično, zaradi integracije v naše aplikacije pa vam na to sploh ni treba misliti − vse enostavno deluje.«

Brezplačna storitev iCloud prinaša:
• Nekdanje storitve MobileMe − imenik, koledar in e-pošta − so zasnovane na novo, tako da so celovit del iClouda. Uporabniki lahko koledarje delijo s prijatelji in družino, e-poštni račun brez reklam pa gostuje na domeni me.com. Predal za dohodno pošto in drugi poštni predali so posodobljeni na vseh vaših napravah iOS in računalnikih.
• App Store in iBookstore potisneta kupljene aplikacije iOS in knjige na vse vaše naprave, ne samo na naprave, na katerih so bile kupljene. Poleg tega App Store in iBookstore omogočata pregled preteklih nakupov, enostaven dotik ikone iCloud pa bo vse aplikacije in knjige naložil na katerekoli napravo iOS (do 10 naprav) brez dodatnih stroškov.
• iCloud Backup (varnostne kopije v oblaku) samodejno, varno in brezžično vsak dan izdela varnostno kopijo iOS naprav v iCloudu, ko se iPhone, iPad ali iPod touch polnijo. Varnostne kopije vsebujejo kupljeno glasbo, aplikacije in knjige, fotografije in videoposnetke (Camera Roll), nastavitve naprave in podatke iz aplikacij. Če zamenjate napravo iOS, med nastavljanjem nove vpišete Apple ID in geslo, iCloud pa bo poskrbel za namestitev vseh vaših podatkov.
• iCloud Storage (hramba v oblaku) v celoti shranjuje vse dokumente, ustvarjene z uporabo programskih vmesnikov iCloud Storage, in jih samodejno potisne na vse vaše naprave. Ko zamenjate dokument na katerikoli napravi, iCloud samodejno potisne spremembo na vse naprave. Aplikacije Apple Pages, Numbers in Keynote že izkoriščajo shranjevanje v oblaku iCloud Storage. Uporabnikom je na voljo 5 GB brezplačnega prostora za e-pošto, dokumente in varnostne kopije − kar je še posebej navdušujoče, saj glasba, aplikacije in knjige, kupljene pri Applu, ter prostor za storitev Photo Stream niso vključeni v teh 5 GB prostora. Uporabniki bodo lahko dokupili prostor, podrobnosti o tem pa bodo sporočene jeseni, ko bo iCloud na voljo.
• iCloudova inovativna storitev Photo Stream v oblak samodejno naloži fotografije, ki jih ustvarite ali naložite na katerokoli napravo, ter jih potisne na vse vaše naprave in računalnike. Ko boste naslednjič z iPhonom fotografirali prijatelje med igro nogometa, bodo posnetki pripravljeni za pošiljanje z iPada, ko se boste vrnili domov. Photo Stream je vgrajen v fotografske aplikacije na vseh napravah iOS, v iPhoto na Macih in shranjuje posnetke v mapo Slike na PC-jih. Zaradi prihranka prostora je na vsaki napravi shranjenih 1000 najnovejših fotografij, ki jih je mogoče pregledovati ali shraniti v album za vedno. Maci in PC-ji bodo shranjevali vse fotografije Photo Stream, saj premorejo več prostora. iCloud bo vsako fotografijo v oblaku hranil 30 dni, kar je dovolj časa, da svoje naprave povežete z iCloudom in jih samodejno prenesete prek Wi-Fija.
• iTunes in the Cloud (iTunes v oblaku) omogoča, da v iTunesih kupljeno glasbo brez dodatnih stroškov naložite v vse svoje naprave, novi nakupi pa so samodejno potisnjeni na vse vaše naprave. Poleg tega je glasba, ki ni bila kupljena v iTunesih, lahko deležna enakih pogojev z uporabo storitve iTunes Match, ki vašo glasbo, če jo najdemo med 18 milijoni skladb v iTunes Storu, nadomesti z različicami 256 kbps AAC brez zaščite DRM. Skladbe so na voljo v nekaj minutah (namesto v nekaj tednih, ki bi jih potrebovali za nalaganje vaše celotne glasbene zbirke), v oblak pa se naložijo samo skladbe, ki jih v iTunesih ni. iTunes Match bo na voljo jeseni. Apple pa je že ponudil v uporabo beta različico iTunes in the Cloud, brez iTunes Match, za uporabnike iPhona, iPada in iPod toucha z operacijskim sistemom iOS 4.3. iTunes in the Cloud bo deloval na vseh iPhonih, na katerih bo od jeseni deloval iOS 5.
Apple je pripravljen podpreti iCloud v svojih treh podatkovnih centrih, vključno s tretjim nedavno dokončanim v Maidenu v Severni Karolini. Apple je vanj vložil več kot 500 milijonov dolarjev, zato da bo zadostil pričakovanemu povpraševanju strank po brezplačnih storitvah iCloud.

Razpoložljivost
iCloud beta in programski vmesniki Cloud Storage so takoj na voljo članom razvojnih programov za iOS in Mac na naslovu developer.apple.com. iCloud bo na voljo jeseni skupaj z iOS 5. Uporabniki se lahko v iCloud brezplačno prijavijo na iPhonu, iPadu ali iPod touchu z operacijskim sistemom iOS 5 ali na Macu z operacijskim sistemom Mac OS X Lion z uporabo Apple ID-ja. iCloud vključuje 5 GB brezplačnega prostora za e-pošto, dokumente in varnostne kopije. Nakupljena glasba, aplikacije, knjige in Photo Stream se ne prištevajo v to omejitev prostora.

iTunes in the Cloud je na voljo v ZDA in zahteva iTunes 10.3 in iOS 4.3.3. Za uporabo iClouda mora biti na PC-ju nameščen Windows Vista ali Windows 7; za dostop do imenika in koledarjev sta priporočena Outlook 2010 ali 2007.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki