marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Apple je predstavil iCloud


10.06.2011
Objavil: Thomas Bergant

Apple je predstavil iCloud, prelomen nabor brezplačnih storitev v oblaku, ki delujejo z aplikacijami na iPhonu, iPadu, iPod touchu, Macu ali PC-ju. Samodejno in brezžično shranjujejo vsebine v iCloud, od tu pa so samodejno in brezžično potisnjene na vse uporabnikove naprave.

Ko se karkoli spremeni na eni napravi, so vse uporabnikove naprave skoraj v istem trenutku brezžično posodobljene z vsemi spremembami.

»Danes je zares težavno imeti vse informacije in vsebine ažurne na vseh vaših napravah,« je povedal Steve Jobs, generalni direktor Appla. »iCloud vam omogoča, da imate vse pomembne informacije ves čas posodobljene na vseh napravah. Vse se opravi samodejno in brezžično, zaradi integracije v naše aplikacije pa vam na to sploh ni treba misliti − vse enostavno deluje.«

Brezplačna storitev iCloud prinaša:
• Nekdanje storitve MobileMe − imenik, koledar in e-pošta − so zasnovane na novo, tako da so celovit del iClouda. Uporabniki lahko koledarje delijo s prijatelji in družino, e-poštni račun brez reklam pa gostuje na domeni me.com. Predal za dohodno pošto in drugi poštni predali so posodobljeni na vseh vaših napravah iOS in računalnikih.
• App Store in iBookstore potisneta kupljene aplikacije iOS in knjige na vse vaše naprave, ne samo na naprave, na katerih so bile kupljene. Poleg tega App Store in iBookstore omogočata pregled preteklih nakupov, enostaven dotik ikone iCloud pa bo vse aplikacije in knjige naložil na katerekoli napravo iOS (do 10 naprav) brez dodatnih stroškov.
• iCloud Backup (varnostne kopije v oblaku) samodejno, varno in brezžično vsak dan izdela varnostno kopijo iOS naprav v iCloudu, ko se iPhone, iPad ali iPod touch polnijo. Varnostne kopije vsebujejo kupljeno glasbo, aplikacije in knjige, fotografije in videoposnetke (Camera Roll), nastavitve naprave in podatke iz aplikacij. Če zamenjate napravo iOS, med nastavljanjem nove vpišete Apple ID in geslo, iCloud pa bo poskrbel za namestitev vseh vaših podatkov.
• iCloud Storage (hramba v oblaku) v celoti shranjuje vse dokumente, ustvarjene z uporabo programskih vmesnikov iCloud Storage, in jih samodejno potisne na vse vaše naprave. Ko zamenjate dokument na katerikoli napravi, iCloud samodejno potisne spremembo na vse naprave. Aplikacije Apple Pages, Numbers in Keynote že izkoriščajo shranjevanje v oblaku iCloud Storage. Uporabnikom je na voljo 5 GB brezplačnega prostora za e-pošto, dokumente in varnostne kopije − kar je še posebej navdušujoče, saj glasba, aplikacije in knjige, kupljene pri Applu, ter prostor za storitev Photo Stream niso vključeni v teh 5 GB prostora. Uporabniki bodo lahko dokupili prostor, podrobnosti o tem pa bodo sporočene jeseni, ko bo iCloud na voljo.
• iCloudova inovativna storitev Photo Stream v oblak samodejno naloži fotografije, ki jih ustvarite ali naložite na katerokoli napravo, ter jih potisne na vse vaše naprave in računalnike. Ko boste naslednjič z iPhonom fotografirali prijatelje med igro nogometa, bodo posnetki pripravljeni za pošiljanje z iPada, ko se boste vrnili domov. Photo Stream je vgrajen v fotografske aplikacije na vseh napravah iOS, v iPhoto na Macih in shranjuje posnetke v mapo Slike na PC-jih. Zaradi prihranka prostora je na vsaki napravi shranjenih 1000 najnovejših fotografij, ki jih je mogoče pregledovati ali shraniti v album za vedno. Maci in PC-ji bodo shranjevali vse fotografije Photo Stream, saj premorejo več prostora. iCloud bo vsako fotografijo v oblaku hranil 30 dni, kar je dovolj časa, da svoje naprave povežete z iCloudom in jih samodejno prenesete prek Wi-Fija.
• iTunes in the Cloud (iTunes v oblaku) omogoča, da v iTunesih kupljeno glasbo brez dodatnih stroškov naložite v vse svoje naprave, novi nakupi pa so samodejno potisnjeni na vse vaše naprave. Poleg tega je glasba, ki ni bila kupljena v iTunesih, lahko deležna enakih pogojev z uporabo storitve iTunes Match, ki vašo glasbo, če jo najdemo med 18 milijoni skladb v iTunes Storu, nadomesti z različicami 256 kbps AAC brez zaščite DRM. Skladbe so na voljo v nekaj minutah (namesto v nekaj tednih, ki bi jih potrebovali za nalaganje vaše celotne glasbene zbirke), v oblak pa se naložijo samo skladbe, ki jih v iTunesih ni. iTunes Match bo na voljo jeseni. Apple pa je že ponudil v uporabo beta različico iTunes in the Cloud, brez iTunes Match, za uporabnike iPhona, iPada in iPod toucha z operacijskim sistemom iOS 4.3. iTunes in the Cloud bo deloval na vseh iPhonih, na katerih bo od jeseni deloval iOS 5.
Apple je pripravljen podpreti iCloud v svojih treh podatkovnih centrih, vključno s tretjim nedavno dokončanim v Maidenu v Severni Karolini. Apple je vanj vložil več kot 500 milijonov dolarjev, zato da bo zadostil pričakovanemu povpraševanju strank po brezplačnih storitvah iCloud.

Razpoložljivost
iCloud beta in programski vmesniki Cloud Storage so takoj na voljo članom razvojnih programov za iOS in Mac na naslovu developer.apple.com. iCloud bo na voljo jeseni skupaj z iOS 5. Uporabniki se lahko v iCloud brezplačno prijavijo na iPhonu, iPadu ali iPod touchu z operacijskim sistemom iOS 5 ali na Macu z operacijskim sistemom Mac OS X Lion z uporabo Apple ID-ja. iCloud vključuje 5 GB brezplačnega prostora za e-pošto, dokumente in varnostne kopije. Nakupljena glasba, aplikacije, knjige in Photo Stream se ne prištevajo v to omejitev prostora.

iTunes in the Cloud je na voljo v ZDA in zahteva iTunes 10.3 in iOS 4.3.3. Za uporabo iClouda mora biti na PC-ju nameščen Windows Vista ali Windows 7; za dostop do imenika in koledarjev sta priporočena Outlook 2010 ali 2007.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki