marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Apple je odkril kako zagotavljati FaceTime na slabi internetni povezavi


FaceTime na slabi internetni povezavi

20.01.2014
Objavil: Andrej Bergant

Patentna pisarna združenih držav je objavila Applov izum, ki zamenja izgubljene sličice video klica z vnaprej posnetimi ali predelanimi sličicami, s čimer bi ustvarili iluzijo tekočega videa.

Patent poimenovan “prenos videa z uporabo iskanja sličic na podlagi vsebine”, govori o tem da bi lahko na podlagi podatkov iz videa, zmanjšali količino prenosa podatkov med dvema napravama. Patent opisuje kako bi lahko iz sličic brali parametre kot so lastnostni obraza, te sličice skupaj s parametri bi shranjevali v bazo po kateri bi bilo mogoče iskati.

Ko bi prišlo do težav z internetom, bi iPhone ali iPad na strežnik le podatke o tem kako slika izgleda in s tem prenesel veliko manj podatkov, kot če bi poslal vsako sličico videa. Na podlagi prejetih podatkov bi strežnik našel podobne slike iz pogovora nekaj sekund prej ali celo iz katerega drugega pogovora, tudi z drugo osebo. Če sistem nebi našel nobene slike, ki bi ustrezala, bi lahko na podlagi prejetih podatkov sliko celo poustvaril, da bi izgledala še vedno dovolj dobro.

Ne glede na način, bi v primeru slabe internete povezave, sistem ustvaril video, ki bi izgledal tekoč.

Apple je celo pomislil na primer, da najde primerno sliko na podlagi podatkov o izrazu, vendar slika iz strežnika ne bi imela enakega ozadja. V tem primeru bi poslali zelo kvalitetno sliko iz strežnika in resnično sliko posneto iz telefona v nizki resoluciji. Ti dve sliki bi nato združili v eno, ki naj bi izgledala resnična.

Zagotovo zanimiva ideja, ki lahko izboljša kvaliteto video klicev ob počasnem internetu ali zmanjša količino prenešenih podatkov med napravami. Seveda pa je to samo patent in kljub temu da je nekdo iz Appla tega spomnil, to še ne pomeni da bo tak sistem kdaj ugledal luč sveta.

fotografije
FaceTime na slabi internetni povezavi FaceTime na slabi internetni povezavi - patent
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki