marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Apple iz svojih prodajaln umika konkurenčne merilnike aktivnosti

Deli z ostalimi

13.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Apple je na začetku tedna predstavil več podrobnosti svoje nove pametne ure. Tako je sedaj znano, da bo prodaja stekla 24. aprila, cene bodo različne, za osnovno različico Sport bo cena od 399€, vrtoglavih 18.000€ pa bo potrebno odšteti za zlato različico Edition, baterija pa bo zdržala zgolj do 18 ur.

So pa zaradi pričetka prodaje svoje ure pri Applu potihoma iz svojih večjih prodajaln umaknili sorodne konkurenčne izdelke, med katere spadata tudi Nike FuelBand in Jawbone Up. Apple je tudi obvestil proizvajalce merilnikov aktivnosti, da ne bo več ponujal njihovih produktov. Apple uradno te zadeve seveda ni komentiral, so pa že večkrat poudarili, da redno menjavajo prodajni program na svojih prodajnih mestih.

Apple Watch za podjetje pomeni vstop na popolnoma nov trg nosljivih naprav, zato ni presenečenje, da se na vse pretege trudijo tam tudi uspeti. Pri podjetju pričakujejo, da bodo na začetku prodali okoli tri milijone pametnih ur.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki