marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Ali bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?


11.10.2019
Objavil: Dare Gliha

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

To pot pa je govorice sprožil Ming-Chi Kuo, dolgoletni analist jabolčnih izdelkov, ki trdi, da bo Apple v prvem četrtletju 2020 predstavil naslednika iPhona SE, vendar v velikosti 5,5 palca. Mobilnik ni tako povzel obliko iPhona 8, ki se trenutno še prodaja, zgrajen pa naj bi bil okoli čipa A13 z 3 GB RAMa.

Apple bi z iPhonom SE 2 ubil dve muhi na en mah. Zadovoljil bi tiste, ki čakajo na cenejši mobilnik, hkrati pa bi lahko prenehal s prodajo dvojice iPhone 8. Tako bi uporabniki še vedno imeli na izbiro, da ostanejo na iPhonu, ki ponuja fizični gumb za odklep s prstnim odtisom.

iPhone SE 2 bi bil tudi primerna nadgradnja za vse uporabnike, ki se oklepajo iPhone 6, ki je sedaj prvi jabolčni mobilnik, ki ni dobil nadgradnje na zadnjo različico operacijskega sistema iOS 13. Ali je v teh govoricah kaj resnice, pa bomo kaj kmalu videli, še posebno, če drži datum Q1 2020.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki