marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Ali je to osnova za iPhone Nano?

Deli z ostalimi

20.08.2009
Objavil: Marko Likar

Apple je pred kratkim patentiral napravo, ki bi lahko bila osnova za iPhone Nano. Uradna izjava seveda ni bila podana, kot trden dokaz o obstoju Nano-a pa tale zadnji patent tudi ne šteje, saj je Apple v preteklosti podal na stotine patentov.

Zadnji patent opisuje majhno napravo, katero je možno upravljati samo na zadnji strani, kar v tem trenutku zveni zelo nenavadno. Prikazovalnik na sprednji strani naj ne bi bil občutljiv na dotik, zadnja površina naprave pa bi naj bila občutljiva na dotik. Torej bo uporabnik moral napravo upravljati s prti na zadnji površini, med tem ko bo imel prikazovalnik usmerjen proti sebi; upamo samo lahko, da bo napravo lažje upravljati, kot se sliši v tem trenutku.

Manjši prikazovalnik na dotik bi znal povzročati težave že zaradi same velikosti, a vendar bi upravljanje, kjer ne bi prekrival prikazovalnika s prsti, rešilo marsikatero težavo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki