marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Apple in Nokia zopet v vročih vodah

Deli z ostalimi

22.12.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Saga med Applom in Nokio očitno ne ponehuje, pravzaprav ravno obratno. "Sadno" podjetje je namreč vložilo protitožbo proti Fincem.

Prestavimo datum nekaj mesecev nazaj, pa naj bo to oktober. Spomnimo se Nokijine tožbe proti Applu glede funkcije brezžične povezave. Finci si verjetno želijo od vseh proizvajalcev, ki uporabljajo to funkcijo kakšen euro ali dva. Konec koncev so le oni razvili to tehnologijo.

Jabolčniki pa sedaj obtožujejo finskega giganta o kraji idej z vse bolj popularnega iPhone-a. Pravzaprav je bojda teh "ukradenih" idej kar 13.

Kakšnih javnih podatkov o tem, kaj so Finci storili napak žal še ni, vendar po besedah podjetja Electronista je Applov mož po imenu Bruce Sewell izdal le to: "Ostali proizvajalci naj tekmujejo z lastnimi idejami in ne s krajo naših."

Ali ima Apple tako trden primer, kot Nokia še ni znano. Predvidevamo lahko le to, da se zadeva kmalu še ne bo zaključila.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki