marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Apple in Nokia zopet v vročih vodah

Deli z ostalimi

22.12.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Saga med Applom in Nokio očitno ne ponehuje, pravzaprav ravno obratno. "Sadno" podjetje je namreč vložilo protitožbo proti Fincem.

Prestavimo datum nekaj mesecev nazaj, pa naj bo to oktober. Spomnimo se Nokijine tožbe proti Applu glede funkcije brezžične povezave. Finci si verjetno želijo od vseh proizvajalcev, ki uporabljajo to funkcijo kakšen euro ali dva. Konec koncev so le oni razvili to tehnologijo.

Jabolčniki pa sedaj obtožujejo finskega giganta o kraji idej z vse bolj popularnega iPhone-a. Pravzaprav je bojda teh "ukradenih" idej kar 13.

Kakšnih javnih podatkov o tem, kaj so Finci storili napak žal še ni, vendar po besedah podjetja Electronista je Applov mož po imenu Bruce Sewell izdal le to: "Ostali proizvajalci naj tekmujejo z lastnimi idejami in ne s krajo naših."

Ali ima Apple tako trden primer, kot Nokia še ni znano. Predvidevamo lahko le to, da se zadeva kmalu še ne bo zaključila.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki