marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Apple bo iCloud pognal 12. oktobra


07.10.2011
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil, da bo iCloud, edinstven nabor brezplačnih storitev računalništva v oblaku, ki vključujejo tudi iTunes v oblaku in shranjevanje fotografij ter dokumentov v oblaku, na voljo 12. oktobra. Storitve delujejo enakovredno z napravami iPhone, iPad, iPod touch, Mac ali PC, saj samodejno in brezžično shranjujejo vaše vsebine v iCloud ter jih pošiljajo na vse vaše naprave. iCloud shranjuje glasbo, fotografije, aplikacije, stike, koledarje, dokumente in drugo ter jih posodablja na vseh vaših napravah. Ko se vsebina spremeni na eni napravi, se posodobijo vsebine na vseh ostalih napravah, samodejno in brezžično.

»iCloud je najenostavnejši način za upravljanje vaših vsebin, saj iCloud stori vse namesto vas in omogoča stvari, ki jih doslej še ni bilo,« je dejal Eddy Cue, Applov višji podpredsednik za spletno programsko opremo in storitve. »Ni vam več treba razmišljati o sinhronizaciji naprav, saj se ta opravi samodejno, poleg tega pa je storitev brezplačna.«

iTunes v oblaku vam omogoča samodejno nalaganje nove glasbe na vse vaše naprave, tako da lahko skladbo kupite na iPadu, čakala pa vas bo tudi na iPhonu – brez sinhronizacije. iTunes v oblaku vam omogoča tudi nalaganje prej kupljenih vsebin brez dodatnih stroškov.* Ker iCloud shranjuje vašo zgodovino nakupov v trgovini iTunes, lahko vidite, kaj ste kupili, ne glede na to, na kateri napravi ste opravili nakup. Ker pa so vsebine vaše, jih lahko predvajate na vseh napravah ali pa prenesete in shranite za poznejše predvajanje.

iCloudova inovativna storitev Photo Stream omogoča, da na eni napravi posnamete fotografijo, ta pa se bo samodejno prikazala na vseh drugih napravah. Fotografija, posneta z iPhonom, je shranjena v iCloud in samodejno poslana na vaš iPad, iPod touch, Mac ali PC. iCloud tudi samodejno pošlje kopijo fotografij, ki ste jih uvozili iz digitalnega fotoaparata prek Wi-Fija ali Etherneta, da si jih lahko ogledate na drugih napravah. iCloud s Photo Streamom upravlja smotrno in prikazuje najnovejših 1000 fotografij, zato da vam ne zmanjka prostora.

Storitev Dokumenti v oblaku samodejno usklajuje dokumente v vseh vaših napravah. Če ustvarite dokument z aplikacijo Pages na iPadu, bo le-ta samodejno shranjen tudi v iCloud. Ko zaženete Pages na drugi napravi iOS, lahko odprete isti dokument z najnovejšimi spremembami in nadaljujete z delom. Shranjevanje v oblaku bodo uporabljale aplikacije iWork za iOS, Pages, Numbers in Keynote, Apple pa razvijalcem ponuja tudi potrebne programske vmesnike, ki jih potrebujejo za povezovanje njihovih aplikacij z Dokumenti v oblaku.

iCloud omogoča vpogled v zgodovino nakupov v App Storu in iBookstoru ter nalaganje kupljenih vsebin na katerokoli od vaših naprav. Kupljene aplikacije in knjige so lahko samodejno poslane na vse vaše naprave, ne samo na tisto, na kateri so bile kupljene. S preprostim klikom na ikono iCloud lahko brez dodatnih stroškov naložite kupljene aplikacije in knjige na katerokoli napravo iOS.

iCloud Backup samodejno in varno shranjuje vaše najpomembnejše podatke prek Wi-Fija, kadarkoli je naprava iOS priključena na zunanje napajanje. Ko napravo priključite, se vse hitro in učinkovito shrani. iCloud že shranjuje kupljeno glasbo, aplikacije, knjige in fotografije; iCloub Backup poskrbi za vse ostalo, varno shrani fotografije in videe v pomnilniku kamere, nastavitve naprav, podatke iz aplikacij, osnovni zaslon, razporeditev aplikacij na napravi, sporočila in melodije zvonjenja. iCloud Backup lahko celo pomaga nastaviti novo napravo iOS ali obnoviti podatke na tisti, ki jo že imate.

iCloud deluje s stiki, koledarjem in pošto, tako da lahko koledarje delite s prijatelji in družino, vaš poštni predal brez oglasov pa ima končnico me.com. Vaš poštni predal in mape so usklajeni z vsemi napravami iOS in računalniki, prek spletne strani icloud.com pa lahko dostopate do pošte, stikov, koledarjev, aplikacije Find My iPhone in dokumentov iWork.

Aplikacija Find My iPhone vam pomaga, ko izgubite katero od naprav. Uporabite brezplačno aplikacijo na drugi napravi ali se povežite na icloud.com z računalnika, poiščite svoj izgubljeni iPhone, iPad ali iPod touch na zemljevidu, prikažite obvestilo in ga na daljavo zaklenite ali izbrišite vse podatke. Find My iPhone vam odslej omogoča tudi lociranje izgubljenega Maca z OS X Lionom.

Find my Friends (Poišči moje prijatelje) je nova brezplačna aplikacija v App Storu, ki vam omogoča deljenje vaše trenutne lokacije z ljudmi, ki so vam blizu. Prijatelji in družina so prikazani na zemljevidu, tako da jih lahko hitro najdete. Aplikacija omogoča tudi časovno omejeno deljenje vaše lokacije s skupino prijateljev, bodisi za nekaj ur bodisi za nekaj dni, ko ste skupaj na potovanju; ko čas poteče, vaša lokacija ni več prikazana. Z aplikacijo Find My Friends dobite obvestilo vsakič, ko vas prijatelj prosi za vašo lokacijo. Skrijete jo lahko z enim dotikom. Funkcija starševskega nadzora vam omogoča, da določite način, kako vaš otrok uporablja aplikacijo.

iCloud bo na voljo skupaj z iOS 5, najbolj naprednim mobilnim operacijskim sistemom na svetu, ki ga odlikuje več kot 200 novosti, kot so Center za obvestila, inovativen način enostavnega vpogleda in upravljanja obvestil na enem mestu ter brez prekinitev; iMessage, nova storitev sporočanja, ki vam omogoča enostavno pošiljanje kratkih sporočil, fotografij in videov med uporabniki naprav iOS 5; ter Newsstand (kiosk), nov način kupovanja in urejanja naročnin na časopise in revije.

iCloud bo 12. oktobra na voljo kot brezplačna aplikacija za iPhone, iPad ali iPod touch z operacijskim sistemom iOS 5 ali računalnike Mac z OS X Lionom in delujočim računom Apple ID. iCloud vključuje 5 GB brezplačnega prostora za pošto, dokumente in varnostno kopijo. Kupljena glasba, aplikacije, knjige in fotografije niso vključene v to omejitev. Za uporabo iClouda na PC-ju potrebujete Windows Visto ali Windows 7; Outlook 2010 ali 2007 je priporočljiv za dostop do stikov in koledarjev. Na voljo bodo tudi možnosti zakupa večjih kapacitet 10 GB, 20 GB in 50 GB.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki