marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Več kot 100 milijonov prodanih aplikacij v App Store spletni trgovini


16.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil, da so uporabniki iPhona in iPoda v manj kot dveh mesecih s pomočjo nove spletne trgovine App Store prenesli več kot 100 milijonov aplikacij. V spletni trgovini je trenutno dostopnih več kot 3000 aplikacij, od tega kar 90 odstotkov za manj kot 10 dolarjev, 600 aplikacij pa je brezplačnih.

Aplikacije lahko izkoristijo prednosti velikega iPhonovega zaslona, inovativni Multi-Touch uporabniški vmesnik, hitro 3D grafiko, ki jo zagotavlja vgrajena zmogljiva strojna oprema in location-based tehnologijo za ustvarjanje mobilnih aplikacij, kot jih doslej nismo poznali.

»Za razvoj App Store spletne trgovine smo se odločili zaradi iPhonovih edinstvenih zmogljivosti, enostavnega SDK in možnosti doseganja milijonskega občinstva,« je povedal John Pollard, predsednik uprave Jott. »Moram poudariti, da je aplikacijo Jott, ki je namenjena iPhonu, preneslo več sto tisoč uporabnikov, kar je za naše podjetje velik uspeh.«

»Nikoli nisem pričakoval tako izjemnih rezultatov - še posebej zato, ker sem zaradi običajnih službenih obveznosti za razvijanje aplikacije Trisim lahko uporabljal iPhone SDK le v precej omejenih prostih trenutkih,« je povedal Steve Demeter, ustanovitelj Demiforcea. “Z več kot 27.000 prodanimi aplikacijami sem v prvih treh tednih znatno povečal svoj dohodek, ponudile pa so se mi nove karierne poti, o katerih nisem niti sanjal.«

»Kot osemnajstletni član ekipe razvijalcev projekta iPhone, sem pridobil Apple WWDC štipendijo, ki mi je omogočila, da sem v poletnem času dokončal svojo lastno aplikacijo,« je povedal Bryan Henry, avtor aplikacije Equivalence. »Ustvarjanje aplikacije Equivalence je bilo zelo zabavno in gotovo moje najbolj donosno poletno delo, saj sem v prvem mesecu njene prodaje v spletni trgovini App Store zaslužil več kot 8000 dolarjev«.

»Naše nove uporabniške registracije v App Store trgovini so za kar 300 odstotkov bolj donosne kot vsi prihodki skupaj, ki smo jih ustvarili iz prejšnjih registracij,« je povedal Chris MacAskill, soustvarjalec SmugMuga. »To so revolucionarni časi za nas in za uporabnike iPhona ali iPod toucha, saj lahko s pomočjo iPhone aplikacij delamo stvari o katerih na kaki drugi mobilni platformi ne bi mogli niti sanjati.«

App Store prodajalna deluje na iPhonu preko mobilnih in Wi-Fi omrežij. Uporabniki lahko tako brezžično prenesejo aplikacije direktno na svoj iPhone oziroma iPod touch in jih pričnejo takoj uporabljati. Aplikacije so brezplačne ali plačljive preko uporabnikovega iTunes računa, App Store pa obvesti uporabnike, kdaj je na voljo posodobitev za njihove aplikacije. App Store trgovina deluje tudi na Mac oziroma PC računalnikih, kjer s pomočjo USB kabla in programa iTunes enostavno prenesemo aplikacije na iPhone ali iPod touch.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki