marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Več kot 100 milijonov prodanih aplikacij v App Store spletni trgovini

Deli z ostalimi

16.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil, da so uporabniki iPhona in iPoda v manj kot dveh mesecih s pomočjo nove spletne trgovine App Store prenesli več kot 100 milijonov aplikacij. V spletni trgovini je trenutno dostopnih več kot 3000 aplikacij, od tega kar 90 odstotkov za manj kot 10 dolarjev, 600 aplikacij pa je brezplačnih.

Aplikacije lahko izkoristijo prednosti velikega iPhonovega zaslona, inovativni Multi-Touch uporabniški vmesnik, hitro 3D grafiko, ki jo zagotavlja vgrajena zmogljiva strojna oprema in location-based tehnologijo za ustvarjanje mobilnih aplikacij, kot jih doslej nismo poznali.

»Za razvoj App Store spletne trgovine smo se odločili zaradi iPhonovih edinstvenih zmogljivosti, enostavnega SDK in možnosti doseganja milijonskega občinstva,« je povedal John Pollard, predsednik uprave Jott. »Moram poudariti, da je aplikacijo Jott, ki je namenjena iPhonu, preneslo več sto tisoč uporabnikov, kar je za naše podjetje velik uspeh.«

»Nikoli nisem pričakoval tako izjemnih rezultatov - še posebej zato, ker sem zaradi običajnih službenih obveznosti za razvijanje aplikacije Trisim lahko uporabljal iPhone SDK le v precej omejenih prostih trenutkih,« je povedal Steve Demeter, ustanovitelj Demiforcea. “Z več kot 27.000 prodanimi aplikacijami sem v prvih treh tednih znatno povečal svoj dohodek, ponudile pa so se mi nove karierne poti, o katerih nisem niti sanjal.«

»Kot osemnajstletni član ekipe razvijalcev projekta iPhone, sem pridobil Apple WWDC štipendijo, ki mi je omogočila, da sem v poletnem času dokončal svojo lastno aplikacijo,« je povedal Bryan Henry, avtor aplikacije Equivalence. »Ustvarjanje aplikacije Equivalence je bilo zelo zabavno in gotovo moje najbolj donosno poletno delo, saj sem v prvem mesecu njene prodaje v spletni trgovini App Store zaslužil več kot 8000 dolarjev«.

»Naše nove uporabniške registracije v App Store trgovini so za kar 300 odstotkov bolj donosne kot vsi prihodki skupaj, ki smo jih ustvarili iz prejšnjih registracij,« je povedal Chris MacAskill, soustvarjalec SmugMuga. »To so revolucionarni časi za nas in za uporabnike iPhona ali iPod toucha, saj lahko s pomočjo iPhone aplikacij delamo stvari o katerih na kaki drugi mobilni platformi ne bi mogli niti sanjati.«

App Store prodajalna deluje na iPhonu preko mobilnih in Wi-Fi omrežij. Uporabniki lahko tako brezžično prenesejo aplikacije direktno na svoj iPhone oziroma iPod touch in jih pričnejo takoj uporabljati. Aplikacije so brezplačne ali plačljive preko uporabnikovega iTunes računa, App Store pa obvesti uporabnike, kdaj je na voljo posodobitev za njihove aplikacije. App Store trgovina deluje tudi na Mac oziroma PC računalnikih, kjer s pomočjo USB kabla in programa iTunes enostavno prenesemo aplikacije na iPhone ali iPod touch.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki