marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaSamsung na 6. mestu na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu
21.10.2019

Samsung Electronics je z blagovno znamko Samsung, vredno 61,1 milijarde dolarjev, zasedel šesto mesto na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu. Družba je dosegla dvoodstotno rast vrednosti blagovne znamke.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

članki

Aplikacija Kaspersky Phound! je dostopna v trgovini Google Play

Deli z ostalimi

20.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je predstavil novo brezplačno aplikacijo za naprave z operacijskim sistemom Android, ki uporabnikom omogoča zaščito njihovih mobilnih naprav in osebnih podatkov. Aplikacija z imenom »Phound!«, ki je skovanka besed »Phone« (ang. telefon) in »Hound« (ang. sledni pes), hitro pomaga pri iskanju izgubljene naprave in na njej shranjene podatke skrije pred radovednimi očmi.

Raziskava o uporabnikih interneta je pokazala, da v enoletnem obdobju izgubo telefona kot posledico nepazljivosti ali kraje povprečno utrpi eden od 20 anketirancev v Evropi. Hkrati je 36 odstotkov uporabnikov priznalo, da njihove naprave vsebujejo zaupne podatke, za katere zagotovo ne želijo, da pridejo v napačne roke. Aplikacija Kaspersky Phound! je bila razvita za preprečevanje tovrstnih situacij, ki uporabnikom povzročajo skrbi.

Prek portala My Kaspersky aplikacija Phound! lastnikom omogoča oddeljen nadzor nad njihovimi napravami in podatki, shranjenimi na njih. V primeru izgube ali kraje lahko uporabniki napravo hitro blokirajo in s tem preprečijo nepooblaščen dostop, z uporabo omrežij GPS, GSM ali Wi-Fi pa določijo položaj naprave na zemljevidu. Za lažje iskanje je uporabnikom omogočeno snemanje posnetkov sprednje kamere ali prikaz sporočila na zaslonu naprave.

V primeru izgube telefona ali tablice doma ali v pisarni je napravo mogoče najti s pomočjo funkcije Alarm, ki glasno zvoni, vse dokler lastnik ne vnese varnostne kode. V skrajnem primeru lahko uporabnik z uporabo aplikacije Phound! na daljavo odstrani vse osebne podatke z naprave in kartice SD, vključno s kontakti, sporočili in fotografijami ter, če je potrebno, izvede tudi strojno ponastavitev naprave.

»Za mnoge uporabnike so mobilne naprave zakladnica najbolj dragocenih in pomembnih podatkov, na primer kontaktnih podatkov prijateljev in kolegov, osebnih sporočil, zasebnih fotografij in veliko drugega. To pomeni, da mora biti današnjim pametnim telefonom in tabličnim računalnikom zagotovljena enaka varnost kot bančnemu trezorju. Vendar pa se mobilne naprave, za razliko od bančnih trezorjev, preprosto založijo. To je razlog, zakaj smo ustvarili rešitev za naše uporabnike, ki preprečuje, da bi njihovi tako rekoč mobilni trezorji prišli v napačne roke,« je dejal Alexey Chikov, starejši produktni menedžer pri Kaspersky Labu.

V spletni mobilni trgovini Google Play Store, uradni trgovini z aplikacijami za naprave Android, je aplikacija Kaspersky Phound! uporabnikom trenutno na voljo v osmih jezikih. Ta program dopolnjuje portfelj prosto dostopnih in doplačljivih (freemium) rešitev Kaspersky Laba, namenjenim domači uporabi na mobilnih napravah uporabnikov, vključno s programi Kaspersky Safe Browser za operacijska sistema iOS in Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security za naprave Android ter Kaspersky Password Manager za naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki