marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Aplikacija Kaspersky Phound! je dostopna v trgovini Google Play

Deli z ostalimi

20.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je predstavil novo brezplačno aplikacijo za naprave z operacijskim sistemom Android, ki uporabnikom omogoča zaščito njihovih mobilnih naprav in osebnih podatkov. Aplikacija z imenom »Phound!«, ki je skovanka besed »Phone« (ang. telefon) in »Hound« (ang. sledni pes), hitro pomaga pri iskanju izgubljene naprave in na njej shranjene podatke skrije pred radovednimi očmi.

Raziskava o uporabnikih interneta je pokazala, da v enoletnem obdobju izgubo telefona kot posledico nepazljivosti ali kraje povprečno utrpi eden od 20 anketirancev v Evropi. Hkrati je 36 odstotkov uporabnikov priznalo, da njihove naprave vsebujejo zaupne podatke, za katere zagotovo ne želijo, da pridejo v napačne roke. Aplikacija Kaspersky Phound! je bila razvita za preprečevanje tovrstnih situacij, ki uporabnikom povzročajo skrbi.

Prek portala My Kaspersky aplikacija Phound! lastnikom omogoča oddeljen nadzor nad njihovimi napravami in podatki, shranjenimi na njih. V primeru izgube ali kraje lahko uporabniki napravo hitro blokirajo in s tem preprečijo nepooblaščen dostop, z uporabo omrežij GPS, GSM ali Wi-Fi pa določijo položaj naprave na zemljevidu. Za lažje iskanje je uporabnikom omogočeno snemanje posnetkov sprednje kamere ali prikaz sporočila na zaslonu naprave.

V primeru izgube telefona ali tablice doma ali v pisarni je napravo mogoče najti s pomočjo funkcije Alarm, ki glasno zvoni, vse dokler lastnik ne vnese varnostne kode. V skrajnem primeru lahko uporabnik z uporabo aplikacije Phound! na daljavo odstrani vse osebne podatke z naprave in kartice SD, vključno s kontakti, sporočili in fotografijami ter, če je potrebno, izvede tudi strojno ponastavitev naprave.

»Za mnoge uporabnike so mobilne naprave zakladnica najbolj dragocenih in pomembnih podatkov, na primer kontaktnih podatkov prijateljev in kolegov, osebnih sporočil, zasebnih fotografij in veliko drugega. To pomeni, da mora biti današnjim pametnim telefonom in tabličnim računalnikom zagotovljena enaka varnost kot bančnemu trezorju. Vendar pa se mobilne naprave, za razliko od bančnih trezorjev, preprosto založijo. To je razlog, zakaj smo ustvarili rešitev za naše uporabnike, ki preprečuje, da bi njihovi tako rekoč mobilni trezorji prišli v napačne roke,« je dejal Alexey Chikov, starejši produktni menedžer pri Kaspersky Labu.

V spletni mobilni trgovini Google Play Store, uradni trgovini z aplikacijami za naprave Android, je aplikacija Kaspersky Phound! uporabnikom trenutno na voljo v osmih jezikih. Ta program dopolnjuje portfelj prosto dostopnih in doplačljivih (freemium) rešitev Kaspersky Laba, namenjenim domači uporabi na mobilnih napravah uporabnikov, vključno s programi Kaspersky Safe Browser za operacijska sistema iOS in Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security za naprave Android ter Kaspersky Password Manager za naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki