marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Aplikacija Kaspersky Phound! je dostopna v trgovini Google Play

Deli z ostalimi

20.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je predstavil novo brezplačno aplikacijo za naprave z operacijskim sistemom Android, ki uporabnikom omogoča zaščito njihovih mobilnih naprav in osebnih podatkov. Aplikacija z imenom »Phound!«, ki je skovanka besed »Phone« (ang. telefon) in »Hound« (ang. sledni pes), hitro pomaga pri iskanju izgubljene naprave in na njej shranjene podatke skrije pred radovednimi očmi.

Raziskava o uporabnikih interneta je pokazala, da v enoletnem obdobju izgubo telefona kot posledico nepazljivosti ali kraje povprečno utrpi eden od 20 anketirancev v Evropi. Hkrati je 36 odstotkov uporabnikov priznalo, da njihove naprave vsebujejo zaupne podatke, za katere zagotovo ne želijo, da pridejo v napačne roke. Aplikacija Kaspersky Phound! je bila razvita za preprečevanje tovrstnih situacij, ki uporabnikom povzročajo skrbi.

Prek portala My Kaspersky aplikacija Phound! lastnikom omogoča oddeljen nadzor nad njihovimi napravami in podatki, shranjenimi na njih. V primeru izgube ali kraje lahko uporabniki napravo hitro blokirajo in s tem preprečijo nepooblaščen dostop, z uporabo omrežij GPS, GSM ali Wi-Fi pa določijo položaj naprave na zemljevidu. Za lažje iskanje je uporabnikom omogočeno snemanje posnetkov sprednje kamere ali prikaz sporočila na zaslonu naprave.

V primeru izgube telefona ali tablice doma ali v pisarni je napravo mogoče najti s pomočjo funkcije Alarm, ki glasno zvoni, vse dokler lastnik ne vnese varnostne kode. V skrajnem primeru lahko uporabnik z uporabo aplikacije Phound! na daljavo odstrani vse osebne podatke z naprave in kartice SD, vključno s kontakti, sporočili in fotografijami ter, če je potrebno, izvede tudi strojno ponastavitev naprave.

»Za mnoge uporabnike so mobilne naprave zakladnica najbolj dragocenih in pomembnih podatkov, na primer kontaktnih podatkov prijateljev in kolegov, osebnih sporočil, zasebnih fotografij in veliko drugega. To pomeni, da mora biti današnjim pametnim telefonom in tabličnim računalnikom zagotovljena enaka varnost kot bančnemu trezorju. Vendar pa se mobilne naprave, za razliko od bančnih trezorjev, preprosto založijo. To je razlog, zakaj smo ustvarili rešitev za naše uporabnike, ki preprečuje, da bi njihovi tako rekoč mobilni trezorji prišli v napačne roke,« je dejal Alexey Chikov, starejši produktni menedžer pri Kaspersky Labu.

V spletni mobilni trgovini Google Play Store, uradni trgovini z aplikacijami za naprave Android, je aplikacija Kaspersky Phound! uporabnikom trenutno na voljo v osmih jezikih. Ta program dopolnjuje portfelj prosto dostopnih in doplačljivih (freemium) rešitev Kaspersky Laba, namenjenim domači uporabi na mobilnih napravah uporabnikov, vključno s programi Kaspersky Safe Browser za operacijska sistema iOS in Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security za naprave Android ter Kaspersky Password Manager za naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki