marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Apek zaskrbljeno zaključil z zbiranjem ponudb za določitev izvajalca univerzalne storitve


22.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je zaključila z zbiranjem ponudb za izvajanje univerzalne storitve. Z razpisom, objavljenim konec junija, je APEK odprl poti tržnosti in konkurenčnosti tudi na tem področju telekomunikacij, ...

... saj je omogočil regionalizacijo ponujanja priključitve na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide. Slovenski operaterji za razpis, razen za zagotavljanje univerzalnega imenika in imeniške službe, niso pokazali nikakršnega zanimanja.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK) je junija pripravila nov razpis za zagotavljanje univerzalne storitve. Vanj so uvedli pomembno novost, s katero so postavili nove temelje razvoja konkurenčnosti slovenskega trga elektronskih komunikacij. Do zdaj je za priključitev na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide skrbel le en operater, nov razpis pa je dal to možnost tudi regionalnim izvajalcem.

Na ključne dele razpisa se ni prijavil noben ponudnik, ponovna prijava za obdobje petih let ni bila zanimiva niti za dosedanjega ponudnika Telekom Slovenije. Le v delu, ki določa zagotavljanje univerzalnega imenika in univerzalne imeniške službe, sta se na razpis prijavila konzorcij pod vodstvom MCA d.o.o. in družba Teledat d.o.o. »Skrbi nas dejstvo, da v poslovnih načrtih operaterjev, vključno z nacionalnim operaterjem, družbena odgovornost in skrb za uporabnike, tudi za najbolj ranljive družbene skupine – invalide, očitno nimata dovolj pomembne vloge,« nezainteresiranost slovenskih ponudnikov vidi direktor APEK-a mag. Tomaž Simonič.
Dostopnost telekomunikacij, vključno z dostopnostjo na ruralnih predelih, sicer sodi med prioritetne naloge nacionalnega regulatorja elektronskih komunikacij. »Vsakdo mora imeti omogočen dostop do javnih telefonskih storitev, zato bomo izvajalca le-teh primorani izbrati v upravnem postopku, in sicer na podlagi ugotovitev pomembne tržne moči,« nadaljnje korake Agencije napoveduje direktor mag. Tomaž Simonič.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki