marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Apek zaskrbljeno zaključil z zbiranjem ponudb za določitev izvajalca univerzalne storitve

Deli z ostalimi

22.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je zaključila z zbiranjem ponudb za izvajanje univerzalne storitve. Z razpisom, objavljenim konec junija, je APEK odprl poti tržnosti in konkurenčnosti tudi na tem področju telekomunikacij, ...

... saj je omogočil regionalizacijo ponujanja priključitve na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide. Slovenski operaterji za razpis, razen za zagotavljanje univerzalnega imenika in imeniške službe, niso pokazali nikakršnega zanimanja.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK) je junija pripravila nov razpis za zagotavljanje univerzalne storitve. Vanj so uvedli pomembno novost, s katero so postavili nove temelje razvoja konkurenčnosti slovenskega trga elektronskih komunikacij. Do zdaj je za priključitev na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide skrbel le en operater, nov razpis pa je dal to možnost tudi regionalnim izvajalcem.

Na ključne dele razpisa se ni prijavil noben ponudnik, ponovna prijava za obdobje petih let ni bila zanimiva niti za dosedanjega ponudnika Telekom Slovenije. Le v delu, ki določa zagotavljanje univerzalnega imenika in univerzalne imeniške službe, sta se na razpis prijavila konzorcij pod vodstvom MCA d.o.o. in družba Teledat d.o.o. »Skrbi nas dejstvo, da v poslovnih načrtih operaterjev, vključno z nacionalnim operaterjem, družbena odgovornost in skrb za uporabnike, tudi za najbolj ranljive družbene skupine – invalide, očitno nimata dovolj pomembne vloge,« nezainteresiranost slovenskih ponudnikov vidi direktor APEK-a mag. Tomaž Simonič.
Dostopnost telekomunikacij, vključno z dostopnostjo na ruralnih predelih, sicer sodi med prioritetne naloge nacionalnega regulatorja elektronskih komunikacij. »Vsakdo mora imeti omogočen dostop do javnih telefonskih storitev, zato bomo izvajalca le-teh primorani izbrati v upravnem postopku, in sicer na podlagi ugotovitev pomembne tržne moči,« nadaljnje korake Agencije napoveduje direktor mag. Tomaž Simonič.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki