marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Apek zaskrbljeno zaključil z zbiranjem ponudb za določitev izvajalca univerzalne storitve

Deli z ostalimi

22.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je zaključila z zbiranjem ponudb za izvajanje univerzalne storitve. Z razpisom, objavljenim konec junija, je APEK odprl poti tržnosti in konkurenčnosti tudi na tem področju telekomunikacij, ...

... saj je omogočil regionalizacijo ponujanja priključitve na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide. Slovenski operaterji za razpis, razen za zagotavljanje univerzalnega imenika in imeniške službe, niso pokazali nikakršnega zanimanja.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK) je junija pripravila nov razpis za zagotavljanje univerzalne storitve. Vanj so uvedli pomembno novost, s katero so postavili nove temelje razvoja konkurenčnosti slovenskega trga elektronskih komunikacij. Do zdaj je za priključitev na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide skrbel le en operater, nov razpis pa je dal to možnost tudi regionalnim izvajalcem.

Na ključne dele razpisa se ni prijavil noben ponudnik, ponovna prijava za obdobje petih let ni bila zanimiva niti za dosedanjega ponudnika Telekom Slovenije. Le v delu, ki določa zagotavljanje univerzalnega imenika in univerzalne imeniške službe, sta se na razpis prijavila konzorcij pod vodstvom MCA d.o.o. in družba Teledat d.o.o. »Skrbi nas dejstvo, da v poslovnih načrtih operaterjev, vključno z nacionalnim operaterjem, družbena odgovornost in skrb za uporabnike, tudi za najbolj ranljive družbene skupine – invalide, očitno nimata dovolj pomembne vloge,« nezainteresiranost slovenskih ponudnikov vidi direktor APEK-a mag. Tomaž Simonič.
Dostopnost telekomunikacij, vključno z dostopnostjo na ruralnih predelih, sicer sodi med prioritetne naloge nacionalnega regulatorja elektronskih komunikacij. »Vsakdo mora imeti omogočen dostop do javnih telefonskih storitev, zato bomo izvajalca le-teh primorani izbrati v upravnem postopku, in sicer na podlagi ugotovitev pomembne tržne moči,« nadaljnje korake Agencije napoveduje direktor mag. Tomaž Simonič.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki