marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Android z največjo rastjo v zadnjih dveh letih

Deli z ostalimi

25.05.2016
Objavil: Mitja Zupančič

Analitiki iz podjetja Kantar Worldpanel so objavili tržne deleže mobilnih operacijskih sistemov za prvo četrtletje letošnjega leta.

Googlov Android je v zadnjih dveh letih doživel rast za 7,1 odstotne točke - od tega 75,6 % na področju EU5 (Velika Britanija, Nemčija, Francija, Italija in Španija). Na Kitajskem je rast višja za šest odstotne točke - 77 %, preko luže pa je tržni delež 65,5 %, kar je višje za 7,3 odstotne točke.

Analitiki pravijo, da rast ne prihaja samo od dveh proizvajalcev, temveč od več znamk in ekosistemov, ki pa varirajo iz regije do regije.

Applu po drugi strani v smislu tržnega deleža ne gre tako dobro. Na področju EU5 so v treh mesecih (od januarja do marca) nazadovali iz 20,2 % na 18,9 %. Kar 3,3 % novih uporabnikov Androida je prišlo iz iOS. Tudi na Kitajskem iOS pada in sicer v enakem tromesečju iz na 21,1 % iz 26,1 % (napram enakemu obdobju lani).

Naslednji kvartal je precej odvisen od iPhona SE. Mobilnik je izjemno pomemben in tudi zaželen na Kitajskem. Na trgu mobilnikov srednjega cenovnega razreda se poteguje za najboljši mobilnik v regiji. Vsi te faktorji pa bi lahko spremenili deleže v naslednjem četrtletju.

Največje težave pa imajo pri Microsoftu. Windows Phone je padel za pet odstotnih točk na 4,9 %. Skoraj 7 % novih Android uporabnikov je prišlo iz w
Windows Phone okolja. Največji padec so doživeli v tradicionalno močnih državah - Italiji in Franciji. Tu je 10 % uporabnikov prešlo na Androide znamk Huawei, Wiko in Asus.

V ZDA so bili najbolj prodajani Androidi podjetij Samsung, Motorola in LG.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki