marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Android z največjo rastjo v zadnjih dveh letih

Deli z ostalimi

25.05.2016
Objavil: Mitja Zupančič

Analitiki iz podjetja Kantar Worldpanel so objavili tržne deleže mobilnih operacijskih sistemov za prvo četrtletje letošnjega leta.

Googlov Android je v zadnjih dveh letih doživel rast za 7,1 odstotne točke - od tega 75,6 % na področju EU5 (Velika Britanija, Nemčija, Francija, Italija in Španija). Na Kitajskem je rast višja za šest odstotne točke - 77 %, preko luže pa je tržni delež 65,5 %, kar je višje za 7,3 odstotne točke.

Analitiki pravijo, da rast ne prihaja samo od dveh proizvajalcev, temveč od več znamk in ekosistemov, ki pa varirajo iz regije do regije.

Applu po drugi strani v smislu tržnega deleža ne gre tako dobro. Na področju EU5 so v treh mesecih (od januarja do marca) nazadovali iz 20,2 % na 18,9 %. Kar 3,3 % novih uporabnikov Androida je prišlo iz iOS. Tudi na Kitajskem iOS pada in sicer v enakem tromesečju iz na 21,1 % iz 26,1 % (napram enakemu obdobju lani).

Naslednji kvartal je precej odvisen od iPhona SE. Mobilnik je izjemno pomemben in tudi zaželen na Kitajskem. Na trgu mobilnikov srednjega cenovnega razreda se poteguje za najboljši mobilnik v regiji. Vsi te faktorji pa bi lahko spremenili deleže v naslednjem četrtletju.

Največje težave pa imajo pri Microsoftu. Windows Phone je padel za pet odstotnih točk na 4,9 %. Skoraj 7 % novih Android uporabnikov je prišlo iz w
Windows Phone okolja. Največji padec so doživeli v tradicionalno močnih državah - Italiji in Franciji. Tu je 10 % uporabnikov prešlo na Androide znamk Huawei, Wiko in Asus.

V ZDA so bili najbolj prodajani Androidi podjetij Samsung, Motorola in LG.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki