marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Android pod pričakovanji

Deli z ostalimi

10.12.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Po predstavitvi operacijskega sistema Android njegova priljubljenost v zahodni Evropi vztrajno, a tudi zelo počasi raste. Tržni delež omenjenga sistema je v tej regiji sicer zrasel iz 4,2 na 5,4 odstotka v obdobju med julijem in septembrom, vendar še vedno ni pričakovanega tistega pravega buma.

"Uporabniki se izogibajo Googlovemu operacijskemu sistemu. Pričakovala se je popolna ofenziva, vendar to se ni zgodilo in razočaranje je visoko. Potrošniki sicer dobro prepoznajo Googlovo blagovno znamko, vendar veliko jih še vedno ne ve, kaj Android sploh je," je povedal analist podjetja IDC Francisco Jeronimo.

"Pomanjkanje naprav z vgrajenim sistemom tudi nikakor ne pomaga pri splošni prepoznavi, vendar se naj bi to spremenilo ob izdaji mobilnikov podjetij LG, Samsung, Sony Ericsson in Motorola." Za primerjavo, Symbian operacijski sistem, ki ga uporablja finska Nokia, Samsung in Sony Ericsson za njihove pametne mobilnike ima nekje 48% tržni delež v zahodni Evropi.

Windows Mobile je še vedno glavno orodje poslovnega trga in čeprav Android in iPhone pobirata vse več strank, bo potrebno pokazati še kakšno napravo več za zmago nad uveljavljenimi igralci.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki