marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Android pod pričakovanji

Deli z ostalimi

10.12.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Po predstavitvi operacijskega sistema Android njegova priljubljenost v zahodni Evropi vztrajno, a tudi zelo počasi raste. Tržni delež omenjenga sistema je v tej regiji sicer zrasel iz 4,2 na 5,4 odstotka v obdobju med julijem in septembrom, vendar še vedno ni pričakovanega tistega pravega buma.

"Uporabniki se izogibajo Googlovemu operacijskemu sistemu. Pričakovala se je popolna ofenziva, vendar to se ni zgodilo in razočaranje je visoko. Potrošniki sicer dobro prepoznajo Googlovo blagovno znamko, vendar veliko jih še vedno ne ve, kaj Android sploh je," je povedal analist podjetja IDC Francisco Jeronimo.

"Pomanjkanje naprav z vgrajenim sistemom tudi nikakor ne pomaga pri splošni prepoznavi, vendar se naj bi to spremenilo ob izdaji mobilnikov podjetij LG, Samsung, Sony Ericsson in Motorola." Za primerjavo, Symbian operacijski sistem, ki ga uporablja finska Nokia, Samsung in Sony Ericsson za njihove pametne mobilnike ima nekje 48% tržni delež v zahodni Evropi.

Windows Mobile je še vedno glavno orodje poslovnega trga in čeprav Android in iPhone pobirata vse več strank, bo potrebno pokazati še kakšno napravo več za zmago nad uveljavljenimi igralci.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki